Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Orbán Viktor: Vigyázó szemünket Párizsra és Bécsre érdemes vetnünk

OrbánViktor, Orbán, Viktor, Havasi, Bertalan,  HavasiBertalan,  EU-csúcs, Brüsszelben, Brüsszel, Belgium, 2024. június 27.,
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
A magyar miniszterelnök az osztrák fővárosban tárgyal vasárnap európai jobboldali pártvezetőkkel.
Vágólapra másolva!

Vigyázó szemünket Párizsra és Bécsre érdemes vetnünk. Ezt írta a Facebook-oldalán a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor a francia választásra és az európai jobboldali pártvezetőkkel való bécsi találkozójára utalhatott - számol be minderről Magyar Nemzet.

A lap tájékoztatása szerint arról tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy  

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben megbeszélést folytat Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével.

A tárgyaláson az európai jobboldali pártok kapcsolatainak elmélyítéséről lesz szó – olvasható a közleményben.

A kormányfő  azt írta, hogy

az EU 27 országából 20-ban olyan szuverenista vagy jobboldali párt nyert, amely kimondottan a változás ígéretével kampányolt.

A választás után meg is bukott azonnal a baloldali francia és a belga kormány, és „Berlinben is rezeg a léc” – tette hozzá. Mint írta, az európai emberek egyértelművé tették, hogy le akarják zárni a szomszédban zajló háborút, meg akarnak szabadulni a progresszív ideológiai ámokfutástól, meg akarják állítani a migrációt, növekedési pályán akarják látni az európai gazdaságot. 

A miniszterelnök szerint az európai emberek a várakozásoknak megfelelően megkezdték Európa visszavételét, csakhogy a brüsszeli bürokraták ellentámadást indítottak. A status quo fenntartásában érdekelt szocialisták és liberálisok mellé beszervezték az Európai Néppártot, amely a kampányban még változást ígérve gyűjtötte a szavazatokat, ám a választások után mégis a szocialistákkal és liberálisokkal állt össze.

A háborúpárti paktum egyetlen célja, hogy a brüsszeli elit hatalomban maradjon.

A miniszterelnök kiemelte: a jobboldaliaknak továbbra is az a feladatuk, hogy érvényt szerezzenek az európai választók akaratának.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről