Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Félelmetes figyelmeztetés érkezett Oroszországtól a NATO-nak

Vágólapra másolva!
Megnőtt az amerikai stratégiai drónok száma a Fekete-tenger felett - számolt be az orosz védelmi minisztérium a Telegramon. A minisztérium arra figyelmeztetett, ez közvetlen konfrontáció kitörésével fenyeget Oroszország és a NATO között.
Vágólapra másolva!

A hivatal szerint az amerikai pilóta nélküli légi járművek (UAV-k) felderítést végeznek, és célpontokat jelölnek ki az Ukrajna által használt nagy pontosságú fegyverek számára, amelyekkel orosz területen lévő objektumokat támadnak - írja a Lenta.

Az orosz védelmi minisztérium szerint ez azt jelzi, hogy az Egyesült Államok és a NATO-országok egyre nagyobb mértékben vesznek részt az ukrajnai konfliktusban a kijevi rezsim oldalán.

A minisztérium hozzátette, hogy 

az ilyen repülések nagyban növelik az orosz drónokkal történt légi incidensek számát, növelve az észak-atlanti szövetség és Oroszország közötti közvetlen konfrontáció kockázatát

- idézte  minisztériumot a TASZSZ.

A Reuters szerint Oroszország úgy nyilatkozott, a NATO-tagországok felelősek minden ilyen incidensért.

Andrej Belousov védelmi miniszter utasította a vezérkart, hogy tegyenek válaszlépést a Fekete-tenger feletti amerikai provokációkra - a védelmi minisztérium közleményét a Ria Novosztyi idézi.

Rendszeresen jelennek meg amerikai drónok a Fekete-tenger felett. A Reuters szerint korábban az Egyesült Államok légierejének Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk típusú felderítő drónja repült át a terület felett az Ukrán Fegyveres Erők Szevasztopol elleni június 23-i támadása idején. Oroszország ezeket a repüléseket nyílt provokációnak tekinti.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről