Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Nagy a baj, erre az amerikai háborús fenyegetésre nem marad el a válasz

Forrás: AFP/USAF
Vágólapra másolva!
Az orosz Állami Duma krími régióból származó képviselője, az orosz biztonsági bizottság tagja, Mihail Sheremet a RIA Novosztyival folytatott beszélgetésben agressziónak és valós fenyegetésnek nevezte az amerikai felderítő drónok fekete-tengeri jelenlétét, szerinte Oroszország kénytelen lesz válaszolni a provokációra.
Vágólapra másolva!

Korábban a Pentagon helyettes szóvivője, Sabrina Singh azt mondta, hogy az USA folytatja a repüléseket a Fekete-tenger nemzetközi vizei felett.

"Oroszország válasza az amerikai provokációkra a Fekete-tengeren az agresszióval szembeni kényszerintézkedés lesz, amely valós fenyegetést jelent az orosz állampolgárok életére és egészségére. Ezért minden olyan nemzetközi szabályt és törvényt, amelyet az ellenség álcaként használ, háttérbe szorítunk, amíg a veszély el nem múlik és a feszültség mértéke nem csökken" - mondta Sheremet.

Véleménye szerint minden más orosz magatartást az ellenség gyengeségnek fog felfogni, és csak fokozza a nyomást, és növeli katonai jelenlétét a stratégiailag fontos régiókban.

Korábban az orosz védelmi minisztérium megjegyezte, hogy az amerikai drónok repülései egyre intenzívebbé válnak a Fekete-tenger felett. 

A USA folytatja a kémrepüléseket a Fekete-tenger nemzetközi vizei felett. A kép illusztráció!
Fotó: AFP/USAF

Az orosz védelmi minisztérium szerint ezeknek a repüléseknek a célja a Nyugat által Ukrajnának szállított precíziós fegyverek célba juttatása orosz létesítmények elleni támadás céljából.

Az orosz védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy az ilyen tevékenység jelzi az Egyesült Államok és a NATO-országok növekvő szerepvállalását az ukrajnai konfliktusban a kijevi rezsim oldalán, és a stratégiai drónok repülései megsokszorozzák a légtérben az orosz légierő repülőgépeivel való incidensek valószínűségét, ami növeli a szövetség és Oroszország közötti közvetlen konfrontáció kockázatát - írja a Ria Novosztyi.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről