Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Váratlan bejelentést tett Putyin Szentpéterváron

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, orosz-ukrán háború, oroszukránháború, UkránOroszháború, 2024.05.30.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Oroszország készen áll arra, hogy a teljes körű technológiai partnerség új modelljén alapuló együttműködést fejlesszen ki más országokkal - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.
Vágólapra másolva!

„Készek vagyunk más országoknak teljes körű technológiai és ipari partnerséget kínálni. Ebbe beleértve a személyzet képzését mérnöki támogatással, műszaki szolgáltatással, biztosítással” - mondta az orosz elnök.

Putyin rámutatott, hogy „az egyenrangú együttműködés ilyen megközelítése, a technológiák és kompetenciák átadása, nem pedig azok monopolizálása, lehetővé teszi az államok közötti szorosabb kapcsolatok kialakítását, növelve az orosz vállalatok pozícióinak stabilitását”.

 

Vladimir Putyin, VladimirPutyin,orosz, elnök
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: KREMLIN PRESS OFFICE / HANDOUT / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

„Pontosan így működik egyik vezető vállalatunk, a Roszatom” - hozott példát az orosz elnök.

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumot (SPIEF) június 5-8. között rendezik meg. Az idei téma: „A növekedés új területeinek kialakítása mint a többpólusú világ sarokköve”. Az eseményt a Roscongress Alapítvány szervezi - írja a Tass.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről