Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Rekordmennyiségű kokaint foglaltak le Németországban

Vágólapra másolva!
Rekordmennyiségű, több milliárd euró értékű kokaint találtak a nyomozók Németországban - jelentették pénteken a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Több tucat tonna, több milliárd euró értékű kokaint vontak ki a forgalomból  - jelentette be a baden-württembergi állami bűnügyi hivatal és a stuttgarti nyomozó hivatal, valamint a düsseldorfi ügyészség.

A hatalmas mennyiségű kábítószert először tavaly fedezték fel a hamburgi kikötőben, és Dél-Amerikából származik.

Németország legnagyobb kokainfogását követően több szövetségi államban, Észak-Rajna-Vesztfáliában, Bajorországban, Berlinben, Brandenburgban, Hamburgban, Hessenben és Alsó-Szászországban is házkutatásokat tartottak, amelyek eredményeként hét elfogatóparancsot adtak ki - írta a DW.

kokain
Képünk illusztráció!
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / MARCUS BRANDT

Hamburg északi kikötővárosa a kokain európai kontinensre való bejutásnak egyik legfrekventáltabb helye. A kikötő Németország legnagyobb és Európa harmadik legnagyobb tengeri kikötője, ahol naponta több mint 23 000 konténerhajó halad át.

A múlt hónapban a nyugat-németországi Hildesheimben a rendőrség mintegy 190 kilogramm kokaint fedezett fel a város egyik áruházláncának szállított banános ládákba rejtve. A nyomozók szerint a banánszállítmány Kolumbiából érkezett, és április közepén Hamburgon keresztül hozták be.

kokain banán
A nyomozók szerint a banánszállítmány Kolumbiából érkezett, és április közepén Hamburgon keresztül hozták be
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / Marcus Brandt

Idén februárban arról számoltunk be, hogy Nagy-Britanniában 5,7 tonna kokaint foglaltak le, a drog épp úton volt Hamburgba.

Több mint kétszáz kilós kokainszállítmányt foglalt le a görög rendőrség Pireusz kikötővárosban is májusban. A kokaint rákok közé rejtették.

Queensland egyik legnagyobb kokaincsempészét állította meg a rendőrség vasárnap este. Három férfit tartóztattak le egy halászhajón, 500 kiló kokaint szállítottak majdnem 6 milliárd forint értékben. A rendőrség 15 fekete és sárga zacskót talált, mindegyikben 32 darab 1 kilós por alakú tömb volt, amelyek kokainra pozitívnak bizonyultak, becsült utcai értékük majdnem 6 milliárd forint.

Április közepén valaki egy kisfiú hátizsákjába rejtette a kábítószeres csomagot, ami több mint 160 millió forintot ért. Szintén áprilisban két rajtaütés is volt, több mint egy tonna kokaint foglaltak le Szenegálban, és 608 kilogramm, többnyire folyékony állapotú kokaint foglaltak le Törökországban.

Elképesztő mennyiségű drogot foglaltak le egy tatai férfitól is. Több mint fél kiló kokaint és amfetamint foglaltak le a rendőrök két évvel ezelőtt egy tatai férfi lakásából, melyet azért vásárolt, hogy jóval magasabb áron továbbadja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről