Robbanás Svájcban, két ember meghalt - videó

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt csütörtök este, tizenegy másik pedig könnyebben megsérült, mert több robbanás történt és tűz ütött ki egy mélygarázsban az észak-svájci Nussbaumenben - közölte a rendőrség pénteken.
Vágólapra másolva!

Az anyagi kár jelentős, a tűz a mélygarázs fölé épített torony egyik emeletére is átterjedt - derült ki a hatósági tájékoztatásból Aargau kantonban, ahol a Zürichtől mintegy 25 kilométerre északnyugatra fekvő kisváros található. 

A mentőszolgálatok mintegy száz embert menekítettek ki a helyszínről.

Az SRF portál azt írja, hogy a robbanást feltehetően egy elektromos autó okozta.

Daniel Wächter, Aargau kanton rendőrségi szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy tűzijátékok robbantak fel a mélygarázsban, a tüzet valószínűleg egy autó akkumulátora idézte elő.

Pár napja robbanás történt egy kelet-lengyelországi fegyver- és lőszergyártó cég üzemében is, akkor egy ember meghalt, egy másik megsérült.

Robbanás történt egy romániai barkácsáruházban is, sokan megsérültek.

Arról is írtunk, hogy robbanás volt egy kínai szénbányában, rengeteg ember meghalt. Nemrég egy indiai vegyi üzemben történt robbanásban kilencen meghaltak. A katasztrófa az indiai Dombivli városban történt az Amudan Chemicals üzemében.

A detonációt a vegyületek nem megfelelő keverése és tárolása okozta.

Tíz ember meghalt és három másik sérült meg egy gázrobbanás okozta balesetben egy ordoszi műhelyben, a Kína északi részén fekvő Belső-Mongólia régióban.

Arról is beszámoltunk, hogy több száz gyerek halt meg egy iskolai gázrobbanásban februárban Texasban.

Halálos gázrobbanás történt egy Moszkva melletti városban is szeptemberben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről