Románia
ÉLŐ
Hollandia

Robert Fico üzent a kórházból: Nem a brüsszeli diktatúra folytatására, hanem a szabadságra és a békére szavazunk!

Robert Fico a kórházban
Robert Fico még kórházban lábadozik, miután merényletet követtek el ellene és életveszélyes sebesüléseket szenvedett. A szlovák kormányfő ennek ellenére leadta szavazatát az EP-választáson
Vágólapra másolva!
Fényképes Facebook-posztban tudatta a szlovák miniszterelnök, hogy szavazott az Európai Parlamenti választáson. Robert Fico a fotó tanúsága szerint valószínűleg a kórházban, a kórteremben adta le voksát.
Vágólapra másolva!

Robert Fico szerint olyan képviselőket kell beválasztani az Európai Parlamentbe, "akik a békekezdeményezéseket támogatják, és nem a háború folytatását". 

A szlovák miniszterelnök úgy fogalmazott: a nyugati országok beleegyezése - engedélyt adtak ugyanis Ukrajnának, hogy nyugati fegyverekkel támadjon célpontokat orosz területen - csak azt bizonyítja, hogy 

a nagy nyugati demokráciák nem békét akarnak, hanem a feszültségek fokozódását az Orosz Föderációval, ami így már biztosan bekövetkezik. 

Kijelentette: Szlovákia miniszterelnökeként nem fogja országát ilyen "katonai kalandokba belerángatni", és mindent megtesz azért, hogy a béke elsőbbséget élvezzen a háborúval szemben.

A szlovák kormányfő a saját posztjához fűzött kommentben azt írta: 

Nem a brüsszeli diktatúra folytatására, hanem a szabadságra és a békére szavazunk!


  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről