Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Vandál turista rongált meg egy ókori római falat

Vágólapra másolva!
Egy holland férfit őrizetbe vett az olasz rendőrség, miután nyaralás közben megrongált egy történelmi római falat.
Vágólapra másolva!

Az eset Herculaneumban történt, egy ókori római városban, amelyet - Pompeihez hasonlóan - a Vezúv Kr. u. 79-ben történt kitörése után vulkáni hamu borított be. 

A Carabinieri, az olasz bűnüldöző hatóság hétfőn közzétett sajtóközleményében kifejtette, hogy a turista vasárnap este aláírta a város egyik domusának falát. 

A domus az ókorban a családok számára kialakított, sorházszerű lakóhely volt.

A 27 éves férfi egy dél-olaszországi nyaraláson vett részt.

Egy 27 éves holland férfi, aki Campaniában nyaralt, úgy döntött, hogy jelét hagyja az átutazásnak, és egy filctollal írt egy ősi ház falára

- áll a rendőrség közleményében. 

rongálásróma
A turista ezt a feliratot írta a falra.
Fotó: Getty Images / Carabinieri

A férfit azonosították, és feljelentést tettek ellene művészeti alkotások megrongálása miatt.

Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter a Facebookon közölte, hogy a gyanúsítottat őrizetbe vették a műemlék megrongálása miatt - írta a Fox.

colosseum
A Colosseum
Fotó: NurPhoto via AFP / Jakub Porzycki

Nem ez az eset az első eset, amikor valaki kísértésbe esik

Egy 17 éves svájci lány az ókori Colosseum falaiba véste a nevét tavaly. A lány a családjával nyaralt Rómában és rajtakapták, amint kezdőbetűjét a Colosseum falába vési. Állítólag egy „N" betűt karcolt az 1937 éves épület egyik téglaoszlopába. Egy olasz idegenvezető azonban rajtakapta a fiatalt és videót készített, majd az amfiteátrum biztonsági személyzetét is riasztotta.

Egy turista a világ leghíresebb római szökőkútját gyalázta meg tavaly. 

Rómában letartóztattak egy ír férfit, aki 2020-ban belevéste a nevének kezdőbetűit a Colosseum falába. A turistát a kulturális örökség megrongálásával vádolták meg. A 32 éves ír turistát az ókori amfiteátrum biztonsági őrei kapták rajta a vandalizmuson. A férfi a nevének a kezdőbetűit véste bele a műemlék egyik oszlopába az első szinten.

Előállítottak és feljelentettek egy ecuadori turistát Rómában a Colosseum megrongálása miatt 2017-ben is. Az 55 éves benzinkutas egy pénzérmével véste rá felesége és fia nevét és a 2017-es évszámot a frissen felújított ókori amfiteátrum egy tartópillérére.

Állatvédő tüntetők festéket öntöttek a római Popolo-tér szökőkútjára. A színes festék a szökőkút egy részét borította be. Az akciót az "Állati Forradalom" nevű mozgalom vállalta magára.

Műemléknek vezette drónját egy argentin turista Rómában. A turistát vád alá helyezték az olasz hatóságok, miután drónjával a Róma központjában található Palazzo Venezia tetejének ütközött.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről