Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Több milliót sikkasztott demens anyjától a híres műsorvezető

Vágólapra másolva!
Miután anyja a lányára bízta a pénzügyeinek kezelését, a nő hatalmas költekezésekbe kezdett. Több millióért vásárolt ruhákat, ami a testvérének is feltűnt, ezért az megvizsgálta a számlákat. Ekkor döbbent rá, hogy a műsorvezető rengeteg pénzt sikkasztott az anyjától.
Vágólapra másolva!

A 43 éves, egykori műsorvezetőre, Hayley Mathewsra bízta a pénzügyeit a nő demens anyja. Azonban Hayley kihasználta, az anyja állapotát és súlyos költekezésekbe kezdett. 

A műsorvezető 1300 fontot, tehát több mint 600 ezer forintit költött egy táskára és több mint 38 ezer font készpénzt (17 millió forint) vett le anyja számlájáról. Emellett pedig közel 100 ezer fontért vásárolt ruhákat az interneten. 

Az Amazonról 13 ezer font (6 millió) értékben rendelt különböző termékeket, majd az Ebayes vásárlásokért 1137 fontot fizetett, azaz több mint fél millió forintot.

Hayley-t a testvére jelentette fel, ugyanis gyanús lett neki, hogy anyja számlájáról hatalmas összegeket tűntek el. A nő testvére akkor döbbent rá, hogy Hayley lopta el az anyjuk pénzét, mikor megszerezte a bankszámlakivonatokat. Ekkor észrevette, hogy egy kórházi kezelés után megnőtt a készpénzfelvételek száma. 

image

Hayley-t tavaly január 5-én letartoztatták és kihallgatták, ahol szembesítették azzal, hogy 371 alkalommal használta az anyja kártyáját illegálisan. 

Az egykori műsorvezető a bírósági tárgyalását a napokban tartották, ahol bevallotta, hogy 2019. szeptember 24. és 2022, november 8. között, csaknem 120 ezer fontot (55 millió forint) sikkasztott el az anyjától. 

A nő ügyvédje, Kieran Clegg elismerte, hogy ügyfele súlyos hibát követett el, de ennek ellenére arra kérte a bírót, hogy ne ítélje börtönbüntetésre a nőt, mivel két gyerekét egyedül neveli otthon és jelenleg munkanélküli - írja a Mirror.

Az ítélethirdetést a bíróság jövő hónapra halasztotta, de elmondták Hayley-nek, hogy további feljelentésekre és akár börtönbüntetésre is számíthat. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy nő több mint három éven keresztül lopta meg azt a céget, ahol dolgozott és ezzel majdnem 400 millió forintnak megfelelő összeget szerzett meg. A nő fényűző nyaralásokra, kastélyokban tartott bulikra és luxusautókra költötte a pénzt . A 37 éves Emma Hunt a brit McLean Properties nevű cégnél dolgozott, ő volt a felelős a bérleti szerződésekért. A nő ezt kihasználva három éven keresztül a saját számlájára irányította át a bérleti díjak jelentős részét. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről