Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Népirtó terroristákat éltettek Soros György egyetemén

Vágólapra másolva!
A genderszakos diákok palesztin sálakban és zászlókkal vonultak fel a színpadra: többen Izrael megsemmisítését követelték.
Vágólapra másolva!

Az amerikai egyetemeken tapasztalt palesztinpárti őrület megérkezett Bécsbe is: a Soros-egyetem (CEU) diplomaosztó ünnepségét Izrael-ellenes diákok zavarták meg. A diákok az egyetem vezetését és tanári karát támadták, és 

azzal vádolták őket, hogy „kollaborálnak Izraellel” és egy „népirtást” támogatnak, 

amiért nem bojkottálják az izraeli intézményeket. A Soros György alapította CEU még budapesti időszakában és azóta is rendszeresen helyt adott olyan palesztinpárti hangoknak, akik gyakran explicit módon Izrael elpusztítását követelték, de úgy tűnik, egyes hallgatóknak ez sem volt elegendő - írta a Mandiner. 

Tim Crane, a Soros-egyetem professzora nyitotta meg, majd vezette le a botrányosan alakuló eseményt. Már az első beszéd alatt megkezdődött a kiabálás, amely aztán szinte mindegyik beszédet megzavarta. A több, mint két órán át tartó ünnepséget a Soros-egyetem élőben közvetítette és a teljes videó elérhető a Youtube-on. A felvétel tanúsága szerint az első nagyobb ordibálás akkor kezdődött, amikor Crane professzor a Soros-egyetem egyik korábbi diákját hívta a pulpitushoz. 

Gabriela Manuli többek között azon lamentált, hogy Budapest már nem olyan, mint amikor még ott volt a Soros-egyetem. 

A beszédet követően a diákok skandálni kezdtek, mire Crane professzor felszólította őket, hogy hagyják abba, mert a világ minden tájáról érkeztek rokonok, akik ünnepelni jöttek Bécsbe. 

Az MA diákok közül Julia Gugerli Lazos mondta az ünnepi beszédet, aki a teljes időt a palesztinoknak szánta. Lazos a Linkedin oldalán „genderegyenlőség” aktivistaként és „közösségépítőként” nevezi meg magát. A diák felszólította a diplomázókat, hogy ne fogjanak kezet a rektorral, amikor feljönnek a színpadra. A diplomások szakonként vonultak fel a színpadra, ahol a diákok egy része engedett Lazos felszólításának és nem fogtak kezet a rektorral.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről