Hihetetlenül olcsón vett szállodát egy brit férfi

Vágólapra másolva!
Duncan Ridgley kihasználta a Blackpoolban található nagyszerű, de üres és eladó szállodák nyújtotta fantasztikus lehetőséget, megvette az egyiket, majd digitális nomádok számára kialakított élő munkahelyként alakította át, ahol a szállást és az étkezést is rendkívül olcsón kínálja.
Vágólapra másolva!

Duncan Ridgley alig több mint 60.000 fontért (átszámolva mintegy 28 millió forintért) szerzett magának egy 18 hálószobás szállodát Blackpool ikonikus brit tengerparti üdülőhelyen. A rendkívül kedvező ára minden bizonnyal annak köszönhető, hogy az egykor népszerű és pompás üdülőszállodák mára elfeledve és üresen  porosodnak. A férfi mégis látott bennük potenciált, ezért döntött a befektetés és a megvásárlás mellett. 

Wandering Turnipe youtuberrel folytatott beszélgetés során Duncan felidézte, hogy az egész Egyesült Királyságot felkutatta, és alaposan felmérte a piacot, hogy vajon hol lehetne haszonnal is kecsegtető szállodát nyitni a digitális nomádok számára. Végül a Blackpool Beachen található hatalmas ingatlant vélte a legjobb lehetőségnek. 

"Az út mentén van egy kocsma, ahol mindössze 1,80 fontért kínálnak egy korsó sört, a szomszédom pedig egy hamburgerbárt üzemeltet az utca túloldalán, és egy fontot kér egy hamburgerért, szóval maga a környék is kedvező kikapcsolódási lehetőséget rejt magában" - büszkélkedett a friss szállodatulajdonos.

Blackpool központi mólója
Fotó: Wikipedia

A befektetés megtérülhetőségét igazolja, hogy egyre többen vannak az úgynevezett digitális nomádok, azok az emberek, akik folyamatosan úton vannak, és a szállás, étel-ital mellett csak egy gigaerős internetkapcsolatra van szükségük. 

Duncan azért döntött Backpool mellett, mert itt alacsonyak a megélhetési költségek, és a táj, a tengerpartja különleges vonzerőt jelent. "Blackpool volt a legköltséghatékonyabb hely az Egyesült Királyságban. Minden, amire szükséged lehet, egy 15 perces sétával elérhető innen, és ez a legolcsóbb megélhetési költségű város az Egyesült Királyságban" - magyarázta a férfi. 

Blackpool a 20. század első felében egy nagyon felkapott üdülőhely volt, amely Lancashire-ból és azon túlról is vonzotta a gyári munkások tömegeit. Az 1950-es évek elején 17 millió turista özönlött ide,

hogy kalapot vásároljon, és megcsodálja a város híres díszkivilágítását. Amikor azonban egyre több olcsó külföldi utazási lehetőség bukkant fel közel és távol egyaránt, Blackpool nagyszerű szállodái elvesztették varázsukat. Duncan egyike azoknak a befektetőknek, akik új korszakot kívánnak nyitni a szállodaiparban. A férfi egy árverésen bukkant rá erre a szállodára, amit 45 ezer fontért hirdettek meg, de végül jócskán ráalkudva 61 ezer fontot fizetett ki érte. 

Forrás: Daily Star

  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről