A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szemérmetlen korrupció és hazaárulás az ukrajnai toborzóközpontokban

Ukrajna, katonák
Ukrán katonák utaznak egy amerikai katonai terepárón a donyecki régióban
Fotó: AFP/Roman Pilipey
Vágólapra másolva!
Lebukott a vinnicai toborzóközpont vezetőjének fia: a gyanú szerint 20 ezer dollárért cserébe „szabadságot” ígért egy hadköteles férfinak, és apja segítségével intézte (volna) a külföldre menekülését.
Vágólapra másolva!

Miközben az ukrán katonák gyakorlatilag elfogytak a fronton és Volodimir Zelenszkij és csapata már külföldről próbálja begyűjteni a menekült férfiakat,

 Ukrajnában a hivatalnoki hálózat kihasználja a még mozgósítható férfiakat. Számukra már a nyerészkedés a fontos, nem pedig a mozgósítás sikere, és így a fronthelyzet segítése.

Az ukrán állami nyomozók nemrég őrizetbe vették  a vinnicai területi toborzási központ kirendeltségvezetőjének fiát. A gyanú szerint azt ígérte egy hadkötelesnek, hogy 20 ezer dollárért cserébe az apja olyan iratcsomagot állít ki a számára, amellyel külföldre távozhat, megkerülve a mozgósítást. 

gordonua ukrán hírportál szerint a nyomozás megállapította, hogy 

a korrupt eset nem egyedi: 

a házkutatás során még ki nem töltött behívókat, tucatnyi hadköteles férfi útlevelének másolatát és jelentős mennyiségű – külföldi – készpénzt találtak.

A példátlan eset miatt ellenőrzés kezdődik a vinnicai toborzóközpont több, a gyanú szerint szintén érintett tisztségviselőjénél is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!