Vitarendezés: tarantulát dobott a lakótársára egy nő

Tarantula
Képünk illusztráció!
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
Egy minnesotai törvényhozót letartóztattak, mert egy bérleti vita során egy élő tarantulát dobott a lakótársára.
Vágólapra másolva!

A 30 éves Marisa Simonettit testi sértés vádjával őrizetbe vették, miután a vádak szerint múlt pénteken a Minneapolis melletti Edinában lévő otthonában rádobta bérlőjére a pókot.

A lakótárs, a helyi ügyvéd, Jackie Vasquez hívta a segélyhívót, hogy bejelentse, Simonetti birtokháborítást követett el az ingatlan általa lakott részén.

Amikor a rendőrök megérkeztek, az áldozat elmondta, hogy Simonetti egy bérleti vita során hozzávágta a pókot.

A közösségi médián közzétett felvételeken látható, amint Simonetti a lakásban lévő lépcsőre dobja ki a tarantulát.

Simonetti azt állította, hogy a veszekedés akkor tört ki, amikor azzal vádolta Vasquezt, hogy nem fizette ki a bérleti díjat. Simonetti azt mondta, hogy néhány héttel korábban ő bérelte ki és fizette ki a szobát Vasqueznek - de az nem volt hajlandó elhagyni a lakást, amikor lejárt a szerződés. 

Simonetti a hétvégét őrizetben töltötte, majd a hétfői bírósági meghallgatást követően szabadlábra helyezték - írta a NYPost.

Tarantula
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP / SCIENCE PHOTO LIBRARY

Másokat is halálra rémítenek ezek a pókok

Egy hatalmas tarantula okozott balesetet az Egyesült Államokban tavaly. Svájci turisták a kaliforniai Death Valley Nemzeti Parkban autóztak, amikor a pár észrevett egy tarantulát az úton. A sofőr rátaposott a fékre, hogy ne üsse el a pókot, ekkor egy 24 éves motoros belerohant a lakóautó hátuljába.

Sokkot kapott az apa, amikor meglátta a tarantulával játszó kislányát. Az arizonai Tucsonból származó 36 éves David Lehman besétált a hátsó kertbe és észrevette, hogy 18 hónapos lánya, Blake a földön ül és egy kávésdobozzal játszik.

Amikor megkérdezte tőle, hogy mivel játszik, azt mondta: egy bogárral. A kislány az apja felé fordította a kávésdobozt, és ekkor látta meg a férfi, hogy a bogár valójában egy hatalmas tarantula.

Korábban arról is írtunk, hogy elszabadult egy madárpók a Delta járatán is. Delta Airlines egyik járatán pánikot keltett egy jól megtermett madárpók elszabadulása. A gép Baltimore-ból indult volna Atlantába, ám a hordárok egy tarantulát vettek észre, amely megszökött a dobozából. Az utasok csak több órás késéssel érkeztek meg célpontjukra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!