Teljes káosz Zelenszkij körül

Vágólapra másolva!
Ukrajna nehéz helyzetben van a frontvonalon, ami miatt Zelenszkij és köre a jelenlegi főparancsnokot hibáztatja - aki nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A folyamatos kudarcok miatt a főparancsnokot hamarosan elbocsáthatják.
Vágólapra másolva!

A katonai kudarcok miatt bírálják Olekszandr Szirszkijt, az ukrán hadsereg főparancsnokát, és Zelenszkij hivatalának forrásai szerint az ukrán hadsereg kilátásai rosszak, ami miatt a főparancsnokot hamarosan elbocsáthatják - írja a ria.ru.

A történelem megismétli önmagát

Akárcsak Valerij Zaluzsnij esetében, Zelenszkij a tábornokokat hibáztatta a harkovi régióban elszenvedett kudarcokért - az elnök szerint nem készítették elő megfelelően a védelmi vonalakat, és ezért a jelenlegi főparancsnokhoz közel álló emberek voltak felelősek. Zelenszkij nagy reményeket fűzött az új főparancsnokhoz:

Szirszkijtől valódi cselekvési tervet vártam, a katonaság problémáinak megoldását

- mondta. Mihail Podoljak, az elnöki hivatal tanácsadója leszögezte, hogy a főparancsnoknak meg kell akadályoznia a frontvonalon a stagnálást, amely negatívan befolyásolja a közhangulatot. Helyi médiaforrások szerint nagy a valószínűsége Szirszkij elbocsátásának. 

Ha a helyzet nem stabilizálódik, az ukrán fegyveres erők főparancsnokát elbocsátják

– mondta egy Zelenszkij irodájához közel álló személy.

Új katonai vezető

Rengeteg lehetőség van a cserére. Szakértők szerint a nemzetközi biztonsági garanciák végrehajtásáért és a védelmi erők fejlesztéséért felelős elnöki biztos, Jevgenyij Mojszjuk - Zaluzsnij korábbi helyettese - lehet a következő főparancsnok. Megnevezték még Szergej Deinekót, az Állami Határszolgálat vezetőjét, valamint a Hírszerző Főigazgatóság vezetőjét, Kirill Budanovot mint lehetséges jelölteket.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy az Ukrán Állambiztonsági Igazgatóság tíz tisztje szerint Zelenszkij személyi testőre puccsot hajtott végre. Egy cikkben összefoglaltuk, hogy Oroszország egyre félelmetesebb fegyvereket szerez be és egy nagyszabású háborúra készülhet fel. Ahogy az Origo is beszámolt róla, Putyin elmondta, mi fog történni, ha a Nyugat megtámadja Oroszországot. Arról is írtunk korábban, hogy a holland légierő parancsnoka egy konferencián elmondta, hogy várhatóan mikor kapja meg tőlük Ukrajna a beígért F-16-os vadászgépeket. Néhány napja leközöltük, hogy hatalmas problémát jelent a NATO szemszögéből, hogy teljes támogatást ígért Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz Kim Dzsongun, az atomfegyverrel rendelkező Észak-Korea vezetője. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről