Apokaliptikus tűz Párizs központjában; óriási lángokban áll egy lakóház - videó

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki a francia főváros szívében egy lakóházban. A rendőrség biztonsági kordont állított fel, és mintegy tíz tűzoltóautót vezényeltek a területre. A legutóbbi jelentés szerint két embert kórházba szállítottak.
Vágólapra másolva!

A Marais negyedben található Bazar de l'Hôtel de Ville (BHV) üzlethelyiséget kedd reggel lezárták és kiürítették, miután tűz ütött ki egy közeli lakóházban. A tűz reggel 8.45 körül ütött ki a rue Verrerie utcai épületben, amely az áruházak mögött található a főváros központjában - írja a Le Monde.

A rendőrség biztonsági kordont állított fel, és mintegy tíz tűzoltóautó vonult ki - tudósított az AFP újságírója. 

A tűzoltóság jelentése szerint két személyt kórházba szállítottak. Két tűzoltó is megsérült, két lakót pedig még mindig nem találnak.

Délelőtt az épület első emeletéről füstfelhő szállt fel, a hatemeletes épület második emeletén pedig lángok látszódtak. A tűzoltóság szerint az épület 3. és 4. emeletén lévő lépcsőházak beomlott. A BHV vezetősége bejelentette, hogy az üzlet biztonsági okokból kedden zárva tart. Szerdán nyitják meg újra az értékesítés megkezdésére - közölték.

A város polgármestere felszólította a lakosokat, hogy "kerüljék el a környéket, és hogy ne akadályozzák a mentőszolgálat munkáját" - írja a Le Parisien.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről