Egy vízesés tetejéről zuhant a mélybe, majd megfulladt egy amerikai nő

Ordessa canyon, Aragon, Spain. Spectacular glacial valley seen from the Hunters' Trail - Ordesa and Mont Perdu National Park, UNESCO World Heritage Site.
Fotó: Biosphoto via AFP
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Montana államában található Glacier Nemzeti Parkban egy 26 éves pennsylvaniai nő meghalt, miután egy vízesésbe zuhant és megfulladt múlt héten vasárnap - közölték a park illetékesei.
Vágólapra másolva!

A szörnyű baleset a park keleti oldalán lévő népszerű túraútvonal mellett történt, a szerencsétlenül járt nő egy körülbelül 10 méter magas vízesésről zuhant a mélybe vasárnap délután 17 óra körül, szemtanúk szerint percekig a víz alatt volt, mielőtt sikerült kimenteni.

Az egyik túrázó megkezdte az újraélesztést, értesítették a parkőrszolgálatot is, a helyszínre később mentőhelikopter is érkezett.

A gyors és szakszerű segítségnyújtás ellenére végül nem tudták megmenteni a nő életét, este hét órakor a mentők nem folytatták tovább az újraélesztést, a nőt hivatalosan is halottnak nyilvánították - írja a New York Post.

A halálesetet körülményeit jelenleg vizsgálják.

Az amerikai hatóságok szerint értesítik a nő legközelebbi hozzátartozóit, mielőtt nyilvánosságra hoznák a nevét.

A Glacier Nemzeti Park "mély részvétét fejezte ki a nő családjának és barátainak, és arra kérték a nyilvánosságot, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket".

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről