A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elképesztő összeggel akartak megvesztegetni egy esküdtet

195 millió font csalás,  Hallmark ajándékzacsóban, 195milliófontcsalás,
Fotó: forrás: U.S District Court
Vágólapra másolva!
Maffiafilmhez hasonló jelenet játszódott le egy esküdt lakásán, amikor valaki több millió dollárt hagyott az ajtaja előtt. Egy régóta húzódó ügy néhány vádlottja akarta megvesztegetni az esküdtet, hogy őket védje a tárgyaláson. Azt ígérték, ha az esküdt a bírótól a felmenésüket kéri, akkor még több pénzt adnak neki.
Vágólapra másolva!

Közel 70 embernek kell bíróság elé állnia, amiért a koronavírus idején a minneapolisi Feeding Our Future non-profit szervezet tagjaként,

 több mint 40 millió dollárt (14 milliárd forint) loptak a szervezettől, abból a pénzből, amit szegény gyerekeknek szántak.

 Az ügyben 18 vádlott már elismerte bűnösségét, de 17 embernek még mindig tartanak a tárgyalásai. 

195 millió font csalás,  Hallmark ajándékzacsóban, 195milliófontcsalás,
Fotó: forrás: U.S District Court

Vasárnap este az 52-es esküdtként ismert, 23 éves nő minneapolisi lakása elé valaki 120 ezer dollárnyi (40 millió) készpénzt tett le. Mindezt azelőtt néhány órával, mielőtt az esküdtszék visszatért volna a bíróságra. Azonban a nő nem volt otthon, mikor megkapta a rengeteg kenőpénzt, csak az apósa láthatta, ki tehetett az ajtó elé a pénzes zsákokat. 

A férfi a rendőrségnek elmondta, hogy egy szomáliai nő tette le a pénzzel teli szatyrokat a lakás ajtaja elé. Később kiderült, az ügy vádlottjai egy héttagú kelet-afrikai bandát kértek fel arra, hogy vesztegessék meg az esküdtet. 

A táskák tetején, amiben a 20, 50 és 100 dolláros tekercsek voltak, egy üzenet állt, miszerint ha a nő a felmentésükre szavaz, akkor még több pénzt küldenek neki.

195 millió font csalás,  Hallmark ajándékzacsóban, 195milliófontcsalás,
Fotó: forrás: U.S District Court

A bíróság a többi 17 esküdtől megkérdezte, hogy közülük is kapott-e valaki kenőpénzt, de egyikük sem jelzett még hasonló esetet sem. Ezért Nancy Brasel úgy döntött, hogy a 23 éves nőt kizárja ennek az ügynek a tárgyalásairól. 

Nagyon valószínű, hogy a vádlottak közül valaki hozzáfért az esküdt személyes adataihoz, emiatt azt gondolom veszélyt jelentene rá, ha ő is részt venne a tárgyalásokon. 

- nyilatkozta a bírónő.

Forrás: DailyStar

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!