A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Videó: három hónapos kisbaba zuhant egy maximális sebességgel száguldó vonat alá

Banbury vasútállomás, angliai Oxfordshire, Banbury, történelmi mezőváros, állomás, vasút, vonat, vonatállomás, illusztráció
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2019 dagma/Shutterstock. No use without permission.
Vágólapra másolva!
Sokkoló pillanatok játszódtak le a Banbury vasútállomáson június 8-án, szombaton, amikor egy babakocsiban pihenő három hónapos kisbaba egy hatalmas sebességgel érkező vonat oldalának csapódott. Az édesanyjának a drámai pillanatban minden bizonnyal több ütemet is kihagyott a szívverése. A hátborzongató felvételek azóta napvilágra is kerültek.
Vágólapra másolva!

Banbury vasútállomásának térfigyelő kamerái minden mozzanatát rögzítették annak a gyomorszorító epizódnak, amikor egy babakocsi benne a három hónapos csecsemővel lassan a sínek felé kezd gurulni. Az ütközés következtében a babakocsi lezuhant a peronról, egyenesen a sínekre, a szerelvény alá. Közben száguldva érkezett a menetrend szerint ide kiírt vonat, de szerencsére az egyik várakozó utasnak volt annyi lélekjelenléte, hogy szinte az utolsó utáni pillanatban gyorsan felkapta a babát a földről, így teljes biztonságba helyezve a csöppséget. Természetesen azonnal kihívták a mentőket, akik részletesen megvizsgálták a történteket valószínűleg fel sem fogó kisbabát. 

vonat, baleset, csecsemő, ütközés, babakocsi
A baleset felvétele
Fotó: Fotó: X / Fotó: X

Az őt a vonatállomásra kitoló édesanyja és nagymamája sokkot kapott a történtek miatt. A mindössze alig pár hónapos baba azonban a csodával határos módon egyáltalán nem sérült meg, és szerencsésen túlélte a megrázkódtatásokat. 

A vonatvezető, David Ward megpróbálta megállítani a vonatot, de túlfutott az állomáson, miután azt hitte, hogy négy helyett nyolc kocsival közlekedik. 

„Remélem, hogy ez a videó emlékeztetni fogja a lakosságot arra, hogy figyeljenek oda, várakozzanak a sorompók mögött és kövessék az utasításokat a vasúti átjáróknál, hogy mindig biztonságban legyenek. Az ehhez hasonló incidensek a mozdonyvezetőkre is nagy hatással lehetnek, és arra kérem a nyilvánosságot, hogy ezt tartsák szem előtt, amikor a vasúti átjárókat használják” – közölte a vasúttársaság főnöke. A sokkoló felvétel a The Sun oldalán megtekinthető. 

Ahogy azt az Origo is megírta, meghalt egy munkás munka közben Pozsony óvárosában, a 46 éves férfi tíz méteres magasságból zuhant le. Eleinte még eszméleténél volt, nem sokkal később viszont a mentősök minden igyekezete ellenére meghalt, sérülései nagyon súlyosak voltak.

Nem mindennapi esemény történt egy Rhode Island-i városi közlekedési buszon. Egy szarvas ugrott be a jármű szélvédőjén, a sofőr folytatta az utat, mintha mi sem történt volna. Az incidensről a Rhode Island-i Közlekedési Hatóság (RIPTA) videót is készített. A felvételen látható, amint a szarvas az utcáról egyenesen a busz szélvédőjének ugrik - írja a New York Post.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!