Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Világháborús üzenet Berlinből, Putyint fenyegeti a kancellár

Vágólapra másolva!
Olaf Scholz keményen nekiment az orosz elnöknek az X-en. Világháborús mondatokat fogalmazott meg a német vezető, miközben kiállt Ukrajna mellett.
Vágólapra másolva!

Az X közösségi oldalon szólította meg a németeket Olaf Scholz. A német kancellár ismét fenyegető kijelentéseket tett, mondatai pedig tovább mélyítik a feszültséget a Nyugat és Moszkva között. Napról napra egyre több világháborús üzenet hangzik el a háborús pszichózisban szenvedő politikusok részéről - írja a Magyar Nemzet.

Olaf Scholz német kancellár a Max Morlock stadion lelátóján a Németország-Ukrajna felkészülési labdarúgó-mérkőzésen Nürnbergben 2024. június 3-án. Egyre többször fogalmaznak meg világháborús üzeneteket a nyugati vezetők. (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)
Olaf Scholz német kancellár a Max Morlock stadion lelátóján a Németország–Ukrajna felkészülési labdarúgó-mérkőzésen Nürnbergben 2024. június 3-án. Egyre többször fogalmaznak meg világháborús üzeneteket a nyugati vezetők.

A német kancellár ezúttal nyílt fenyegetést fogalmazott meg Oroszországgal szemben. Kiemelte:

Ukrajna erős, és Oroszország nem fogja elérni imperialista terveit.

A kancellár szerint Kijev nem engedi meg, hogy Oroszország térdre kényszerítse. Scholz hangsúlyozta, hogy Vlagyimir Putyin elnöknek ezt végre fel kell ismernie. 

Ukrajna számára csak igazságos béke lehet, és Németország fáradhatatlanul fog dolgozni ennek elérése érdekében

– jelentette ki a kancellár.

Magyarázata szerint a békéért dolgozni nem azt jelenti, hogy egyszerűen fel kell emelni a fehér zászlót. Scholz szerint a békéhez diplomáciára van szükség. Ugyanakkor a békepolitika azt is jelenti, 

hogy támogatjuk Ukrajnát függetlenségének és szuverenitásának megvédésében.

Világháborús kijelentésekből nincs hiány. Az elmúlt időszakban a nyugati politikusok egyre több olyan kijelentést tesznek, amelyek közelebb hozzák a harmadik világháborút. Nemcsak a szavak szintjén fenyegetik meg Oroszországot, hanem nap mint nap születnek olyan döntések, amelyeket az oroszok provokációként foghatnak fel, s így centikre kerülünk a nyílt konfliktustól a NATO és Moszkva között.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Így akarja Brüsszel rákényszeríteni Magyarországra a sorkatonaságot - a magyar kormány nem hagyja. Életveszélyesnek tartják az emberek Macron háborús provokációját. Ez nem marad következmény nélkül, orosz civilek haltak meg az ukrán bombázás miatt. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről