Teljesen leomlott a népszerű nemzeti parkhoz vezető út Amerikában - videó

Vágólapra másolva!
Drámai felvételeken örökítették meg a Yellowstone Nemzeti Parkhoz vezető út összeomlását, ami csak néhány apró repedéssel kezdődött.
Vágólapra másolva!

A Yellowstone Nemzeti Parkba vezető főút egy hatalmas darabja földcsuszamlás következtében leomlott, éppen a nyári turistaszezon kezdetén. Az egész csütörtökön kezdődött: a 22-es wyomingi utat rövid időre lezárták, miközben 

a munkások azon dolgoztak, hogy kijavítsanak néhány apró repedést aminek köze volt egy motorbalesethez.

 - írja a New York Post. Az út vizsgálatára kiküldött geológusok és mérnökök észrevették, hogy a repedés elkezdett szélesedni - mondta Stephanie Harsha, a wyomingi közlekedési minisztérium szóvivője. Az útépítők ideiglenesen kijavították az utat, és még aznap este újra megnyitották a forgalom előtt. Az építők pénteken vették észre, hogy az útfelületen egyre nagyobb repedések vannak és alig néhány órával később az út már katasztrofálisan nézett ki. Az utat pénteken - egy hatalmas földcsuszamlás miatt - határozatlan időre lezárták - írta a wyomingi közlekedési minisztérium a közösségi médiában. 

Nagyon-nagyon szerencsések voltunk, hogy a személyzetnek nem esett baja. Egyetlen berendezés sem sérült meg

 - mondta a szóvivő. 

Korábban arról is írtunk, hogy felnyársalt egy idős nőt egy bölény a Yellowstone Nemzeti Parkban, míg egy alkalommal Részeg férfi rúgott meg egy bölényt ugyanott. Pápua Új-Guineában is földcsuszamlás okozott nehézségeket: több mint 2000 ember rekedhetett a sárlavina alatt. Brazíliában legalább tíz ember meghalt az esőzések és áradások miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről