A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

12 gyerek meghalt a Golán-fennsíkon lévő sportpálya elleni iszlamista rakétatámadásban

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Tizenkét gyerek meghalt, és közel harminc megsebesült, amikor szombaton rakétatalálat ért egy futballpályát az izraeli megszállás alatt álló Golán-fennsíkon - közölte a Magen David Amon (MDA) izraeli országos mentőszolgálat.
Vágólapra másolva!

Az izraeli légierő Libanonban több helyszínen, kiterjedt légicsapásokkal felelt a Hezbollah libanoni síita szélsőséges szervezet szombati, tizenkét halálos áldozatot követelő rakétatámadására - jelentette a katonai rádió vasárnap reggel. 

Az izraeli hadsereg (IDF) vasárnap a Hezbollah több célpontjára csapott le, az ország keleti részén fekvő Baalbek településtől nyugatra, Libanon mélyén is, nem csak az izraeli határ szomszédságában, Dél-Libanonban"

- jelentette az IDF szóvivője. A kitűzött célpontok között fegyverraktárak és a terrorista infrastruktúra építményei szerepeltek Csabriha, Bordzs el-Csmali, el-Bika, Kfarkela, Rab-el-Talatín, Hiam és Tair Harfa térségében. Az éjszakai rakétatámadások azonban még nem a Herci Halevy vezérkari főnök megígérte súlyos válaszlépést jelentik, annak meghatározásával megvárják az egyesült államokbeli látogatásáról visszatérő Benjámin Netanjahu miniszterelnököt, majd a vezetésével összeülő biztonságpolitikai kabinet döntéseit.

Szombaton kora este egy Libanonból kilőtt rakéta csapódott be a Golán-fennsíkon fekvő Madzsdel Samsz nevű drúz falu közepén elhelyezkedő futballpályára. 

Megölt tizenkét, tíz és húsz év közötti gyermeket és tizenévest, és megsebesítette a helyi ifjúsági meccs további harmincnyolc résztvevőjét, játékosokat és nézőket.

Az IDF szakértői megállapították, hogy a támadást Falak 1-es, legalább ötven kilogramm robbanóanyagot hordozó, iráni gyártmányú rakétával hajtották végre, amely Libanonban csak a Hezbollah birtokában van. A libanoni síita fegyveres mozgalom tagadta, hogy megtámadta volna Madzsdel Samszot, ugyanakkor hét másik, Észak-Izrael elleni támadást magára vállalt.

12 gyereket kell eltemetni
Fotó: AFP/ MENAHEM KAHANA

Még korábban szombaton egy izraeli légicsapásban négy fegyveres halt meg a dél-libanoni Kfarkilában. Libanoni biztonsági vezetők szerint az áldozatok különböző fegyveres csoportok tagjai voltak, legalább egyikük az Irán támogatását élvező síita Hezbollahé. Az izraeli hadsereg közölte, hogy a harci gépe egy, a Hezbollahhoz tartozó katonai létesítményt vett célba, miután látta egy fegyveres sejt tagjait belépni az épületbe.

Az Egyesült Államokban tartózkodó Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő utasítást adott a látogatás lerövidítésére és a lehető legrövidebb időn belüli visszatérésre"

- közölte a miniszterelnök hivatala.

A miniszterelnök kijelentette, hogy Izrael nem fogja válasz nélkül hagyni a támadást, 

és a Hezbollah "minden korábbinál nagyobb árat fog fizetni" a Golán-fennsík elleni támadásért.

A tragédia után Joav Gallant védelmi miniszter tanácskozást tartott a hadsereg vezérkari főnökével, Herzi Halevi altábornaggyal és más magas rangú katonai vezetőkkel. Jichák Hercog izraeli elnök elítélte a támadást, és bírálta, hogy "a Hezbollah terroristái gyermekeket gyilkoltak meg kegyetlenül, akiknek mindössze annyi volt a bűnük, hogy elmentek futballozni".

Semmi kétség, hogy a Hezbollah átlépte a tiltott vonalat"

- figyelmeztetett az izraeli 12. Csatorna televíziónak adott interjúban Izrael Katz külügyminiszter.
A libanoni kormány elítélt minden, polgári személyek elleni támadást, és felszólította a feleket az ellenségeskedések beszüntetésére minden fronton.

A civilek elleni támadás a nemzetközi jog nyilvánvaló megsértése, és ellentmond az emberiesség elveinek

- szögezte le közleményében a bejrúti kormány az NNA libanoni állami hírügynökség szerint. Az ENSZ Libanoni Békefenntartó Missziója (UNIFIL) közölte, hogy a feszültségek csökkentése érdekében kapcsolatban áll a felekkel.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!