A lett elnök háborús üzenetet küldött a NATO-nak

Vágólapra másolva!
Lettország a nyugati fegyverek Oroszország elleni használatára vonatkozó korlátozások feloldását szorgalmazza.
Vágólapra másolva!

Lettország sürgeti, hogy Ukrajna megkapja a szükséges angedélyeket ahhoz, hogy a nyugati fegyverekkel Oroszországon belüli célpontokat támadhasson - mondta Edgars Rinkēvičs lett elnök. A elnök arra szólította fel a NATO-országokat, hogy oldják fel az Ukrajnának szállított fegyverek korlátozásait, hogy az AFU Oroszországon belüli katonai célpontokat is bombázhasson. Erről az X-en írt:

Fel kell oldani minden olyan korlátozást, amelyet Ukrajnára róttak a fegyverek használatára vonatkozóan.

Egy korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy egy amerikai helyettes államtitkár elmondta mikor kaphat engedélyt az AFU arra, hogy mélyen Oroszországon belüli célpontokat támadhasson. 

Korábban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy az ukrán rakéták nem lőhettek volna orosz területeket az USA közreműködése nélkül. Mint kifejtette, a Washington által Kijevnek átadott ATACMS rakéták nem működnek műholdas adatok nélkül, amelyeket az amerikai fél továbbít Ukrajnának. Lavrov hangsúlyozta, hogy Moszkva válaszolni fog az orosz régiók nyugati fegyverekkel való bombázására. A külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök is már tett hasonló ígéretet - írja a lenta.ru.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről