A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Allahu akbar!-t üvöltött izraeli ellenfele felé a tádzsik dzsúdós, kezet se fogott vele

Fotó: LUIS ROBAYO / AFP
Vágólapra másolva!
A tádzsik Nurali Emomali előbb Allahu akbar!-t kiáltott Baruch Shmailov felé, majd miután szoros küzdelemben legyőzte ellenfelét a 2024-es párizsi olimpián, nem volt hajlandó kezet fogni vele. A karma azonban már a következő mérkőzésen lesújtott a tádzsikira miután olyan súlyos vereséget szenvedett, hogy abban még a válla is kiugrott.
Vágólapra másolva!

Baruch Shmailov izraeli dzsúdós a marokkói Abderrahmane Boushita ellen kezdett az olimpián, amelyet még sikerrel tudott teljesíteni, azonban az afrikai játékos a végén nem mutatta a tisztelet jelét Izrael sportolója irányába. 

Ugyanis Boushita nem volt hajlandó kezet fogva gratulálni neki.

Majd vasárnap Shmailov következő ellenfele a tádzsikisztáni Nurali Emomali volt aki már keményebb ellenfél volt a számára, az ázsiai alig több mint egy perc küzdelem után legyőzte az izraeli sportolót. Ezt követően itt sem lehetett tapasztalni a sportszerűség és alázat minimális jelét sem. 

Akárcsak Boushita előtte, Emomali sem volt hajlandó kezet fogni Shmailovval.

Emellett a közösségi médiában elterjedt az a felvétel is, melyen 

 Emomali "Allahu Akhbar"-t kiáltott a győzelme után.

- számolt be az esetről a Breitbart

A vereséggel véget ért Shmailov olimpiai szereplése, a tádzsiki pedig a következő körben a japán Hifumi Abe ellen küzdhetett meg akivel szemben már nem lehetett oka az örömre és a nagyképűségre. 

Abe ugyanis olyannyira megalázta Emomalit, hogy miután egy esést követően kificamodott a válla, fájdalmában sírva fakadt a szőnyegen fekve. 

Végül Abe a következő mérkőzésén megszerezte az aranyérmet Japánnak.

Ahogyan korábbi cikkünkben megírtuk, már a párizsi olimpia megnyitó műsora is nagy felháborodást váltott ki. A több, mint négyórás, elviselhetetlenül unalmas műsorban a sportolók háttérbe szorultak, a produkció ironizált a francia történelmen, a lefejezett Marie-Antoinette véres fejével a kezében énekelt, 

gúnyolódtak a francia nemzeti gárdán, szakállas nők táncoltak, egy Dionüszoszt megjelenítő törpe gyakorlatilag meztelenül vonaglott, Az utolsó vacsorát pedig LMBTQ-propagandával gyalázták meg. A francia katolikus egyház is tiltakozott. De kik a felelősek a botrányért?

A párizsi olimpia szervezőbizottsága magyarázkodik a botrányos megnyitóünnepség miatt, azt bizonygatják, nem állt szándékukban senkit sem megbántani.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!