Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Túlélte egy macska, hogy kidobták a tizenkettedik emeletről

Vágólapra másolva!
Minneapolisban egy magas társasház tizenkettedik emeletéről dobtak ki egy macskát. Az állat csodával határos módon túlélte a zuhanást.
Vágólapra másolva!

Több szemtanú is látta, hogy az 1 éves, Rue-nak elnevezett macskát ledobják egy épület 12. emeleti erkélyéről. 

A becsapódás miatt az állatnak két lába és az állkapcsa is eltört.

 Egy állatvédő szervezet, a Home For Life segített a macskán, aki azóta szépen gyógyul. A műtéteknek köszönhetően az állat mostanra képes egyedül enni és járni is gyakorol, pedig még be vannak gipszelve a lábai – írja a Hirado.hu

Az állatmenhely megpróbált feljelentést tenni az ügyben, azonban ezt elutasították a hatóságok. 

Korábban megírtuk, hogy a mcsakák miért kaparják és a bútorokat, és ezt hogyna tudják megakadályozni a gazdák. Mint kiderült, a nemkívánatos kaparás fő oka a stressz. Például a gyermekek jelenléte, különösen a fiatalabbaké növelheti a stressz szintet a macskáknál, ami nagyobb mértékű kaparáshoz vezet. A magas szintű játék és nokturnális aktivitás folyamatos stimulációt ad. ami fokozza a stresszt.

Több éves kutatás után egy finn kutatócsapat megoldotta mi áll a „sós édesgyökér” macskák színezése mögött. A szokatlan bundájú macskák, a salmiak macskák, vagy sós édesgyökérként ismert macskák feketék, fehér foltokkal. Testük másutt „szmoking” mintázatú: szilárd fehér nyak, mellkas, has és mancsok. A szokatlan mintázatot az okozza, hogy minden egyes szőrszál színe változik a gyökértől a csúcsig: a macska bőrének közelében feketeként kezdődik, aztán fehérré halványul. A macskák általában két színben fordulnak elő: fekete és narancs. Ha azt gondolja valaki, hogy bármi mást lát, valószínűleg azért van, mert minden macska bundája bizonyos mértékben tartalmaz ebből a két színhalványulásból, kombinálva, vagy mindkettőt.

Különös temetője van egy kolumbiai kisvárosnak: a sírok között rengeteg macska él. A helyiek csak találgatják az okát, de sokan hisznek egy legendában. Amikor a polgármester fia 2001-ben meghalt, a temetése után egy nappal egy fekete macska jelent meg a sírján. A fiúnak a Macska volt a beceneve, de a család tagjaira már 1923 óta ráragasztották ezt a nevet. A hiedelem szerint a macskák az ő sírját őrzik.

A világ legnagyobb macskáját gyakran nézik pumának vagy kutyának. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről