Rejtélyesen eltűnt egy fiatalember, már hajmeresztő elméletek is születtek az ügyről

Vágólapra másolva!
Hetek óta nem találnak a hatóságok egy 19 éves brit turistát, aki egy buliból hazaindulva tűnt el Tenerifén.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, Tenerife szigetén június 17-én rejtélyes körülmények között eltűnt a 19 éves brit Jay Slater. A fiatal életében először utazott a szülei nélkül nyaralni. Barátaival egy buliban szórakoztak, majd különváltak. A fiú utolsó ismert tartózkodási helye a Rural de Teno nemzeti park volt, ez 11 órára van szálláshelyétől. A fiatalember lekéste a buszt, de úgy tűnik, fáradtan és lemerülő telefonnal mégis nekiindult az útnak. 

Jay Slater azóta sem került elő.

A rendőrség nagy erőkkel indult a keresésére. Helikopteres felderítést végeztek a Masca-szurdok területén, közben egy hegyi mentőegység keresőkutyák bevetésével a földön indult a fiatal nyomába. Az erőfeszítések azonban ezidáig eredménytelennek bizonyultak.

A rejtélyes eltűnési ügyben néhány nappal később nem várt fordulatot jelentett, hogy miközben a hatóságok folytatták a Jay Slater utáni kutatást, megtaláltak egy másik, bajba jutott brit állampolgárt, aki korábban túrázni indult. Az 51 éves skót férfi a Masca nevű falu mellett esett egy szakadékba, és már nagyon kimerült volt, amikor a rendőrség megtalálta. Segítség nélkül nem tudott felmászni a szakadékból, így valószínűleg szó szerint az életét mentették meg azzal, hogy megtalálták.

Ahogy az idő eredménytelenül telik, úgy egyre több, egyre vadabb teória lát napvilágot a fiú eltűnésével kapcsolatban. Az még a racionális jellegű feltételezések közé tartozni, hogy a fiú rossz buszra szállt éjszaka, bár ha ez így lenne, mostanra valószínűleg már életjelet kellett volna adnia magáról.

Egyesek szerint a fiú eltűnéséért Ayub Qassim brit állampolgárságú férfi felel. Nála töltötte ugyanis az utolsó éjszakáját Slater. A férfira emellett azért is figyeltek fel, mert korábban börtönben ült kábítószer-kereskedelem miatt, ám a hatóságok szerint semmi nem utal arra, hogy a fiú eltűnéséhez köze lenne.

Az internetes "oknyomozók" igazán vad elméletei közé tartozik az, hogy Jay Slaterrel a barátai végeztek.

A legújabb, ezidáig legbizarrabb elmélet szerint 

a fiú eltűnéséért természetfeletti erők felelhetnek. 

Tenerifén sok barlang található, és egyes mendemondák szerint azokban ismeretlen, veszélyes lények élnek, melyek elragadhatták a fiút. A Ripost a Daily Star alapján azonban arra is kitér, hogy az ismeretlen, barlangi veszély mellett egyes elképzelések földönkívüli lényekről szólnak. Ezek szerint ugyanis Jay Slater emberrablás áldozata lett, csakhogy nem földi bűnözők karmai közé került, hanem idegenek rabolták el.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről