A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Csalók akartak többször is átverni egy 92 éves nagymamát, aztán jött a fordulat

Vágólapra másolva!
Először sírva fakadt egy 92 éves nagymama, amikor egy férfi felhívta és pénzt akart kicsalni tőle, miközben fenyegette őt. Azonban az asszony nem hagyta magát és azonnal a lányától kért segítséget, aki megnyugtatta anyját, hogy nem tartozik senkinek. Néhány hónappal később, egy férfit engedett be az otthonába, aki szerelőnek adta ki magát. Majd egy harmadik csaló is el akarta venni a pénzét.
Vágólapra másolva!

A 92 éves, essexi Bettyt, felhívta egy csaló, aki azt állította, hogy túl sok állami nyugdíjat kapott. 

Ezért a férfi 170 font (78 ezer forint) kifizetésére szólította fel, és megfenyegette,

 hogy még aznap délután letartóztatják, ha nem adja oda azonnal a pénzt. 

A nőnek viszont gyanús volt a telefonhívás, ezért azt mondta a csalónak, hogy először a lányával kell beszélnie a nyugdíjáról. 

Sophie, a idős nő unokája, a Mirrornak elmondta, nagymamája annyira megijedt a fenyegetésektől, hogy sírva mesélte el a történtetek. 

Felhívta anyát sírva, nagyon aggódott, hogy letartóztatják. Nagyon védjük a nagyit. Feldühít, hogy az emberek kihasználják az időseket

- meséli Betty unokája.

Sajnos nem ez volt az egyetlen alkalom, mikor csalók pénzt akartak kicsalni Bettytől. Négy hónappal a szörnyű telefonhívás után egy másik csaló a saját otthonában próbálta meg átverni. 

image

Egy férfi kopogott be a háza ajtaján, aki jól tudta, az idős asszonynak emelőszékre van szüksége a mozgáshoz. Ezért a férfi úgy tett, mintha egy gyógyászati segédeszközökkel foglalkozó cégnél dolgozna, és azt állította, az emelőszék állapotát kell ellenőriznie. 

Miután beengedte a férfit, az el akart adni neki egy új emelőszéket, 600 fontért, azaz 276 ezer forintért.

Bettyt harmadjára is megpróbálták átverni, mikor egy újabb telefonhívást kapott. A férfi elmondta a nőnek, hogy egy informatikai cégnél dogozik, és szerződés ellenében tud segíteni abban, hogy a nő ne kapjon kérleletlen hívásokat. A hívó annyira meggyőzően beszélt a telefonban, hogy 

Betty kötött vele egy 150 font értékű (közel 70 ezer forint) szerződést. 

Szerencsére a család még időben fel tudta hívni a bankot, akik leállították a tranzakciót. Mivel a csaló nem kapta meg a pénzét, ezért másnap visszahívta az idős nőt, de akkor sem járt sikerrel. 

Sophie elmondta, az ilyen esetek óta a család még jobban odafigyel a nagymamára. Örül annak, hogy ennyire összetartó családjuk van, más idős emberek ugyanis nem lehetnek olyan szerencsések, mint Betty. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!