A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Deutsch Tamás: A háborúpárti koalíció fittyet hány az európai jogra

európai parlament
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlamentben a háborúpárti koalíció azt a döntést hozta, hogy csak háborúpárti politikus tölthet be tisztséget, nagyon szomorú, hogy ennek a háborúpárti koalíciónak aktív részese Magyar Péter pártja - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője.
Vágólapra másolva!

A Patrióták Európáért frakció a harmadik legerősebb az Európai Parlamentben, és az európai polgároknak a választáson kinyilvánított akaratát képviseljük, a békepárti politikát és a gyökeres brüsszeli fordulatot. De büntetésképpen az EP szakbizottságainak tagjait is úgy választották meg, hogy a Patrióták Európáért frakció jelöltjeit leszavazták

- fogalmazott Deutsch Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjúban. A Fidesz európai parlamenti képviselője elmondta, hogy az EP-ben a háborúpárti koalíció azt a döntést hozta, hogy csak háborúpárti politikus tölthet be tisztséget az Európai Parlamentben. 

Nagyon szomorú, hogy ennek a háborúpárti koalíciónak aktív részese a Tisza Párt. Az egyik európai parlamenti szakbizottságban a Patrióták Európáért frakciónak járó alelnöki tisztséget a demokrácia szabályait és az EP működését meghatározó jogszabályokat megsértve a Tisza Párt jelöltjét választották meg

– tette hozzá.

Elmondta, a Tisza Párt jelöltje a háborúpárti koalíció tagja és a változatlanságot képviseli. A kormánypárti politikus jelezte, hogy a háborúpárti koalíció fittyet hány az európai jogra, és megbüntetik azokat a választópolgárokat, akik a változásra szavaztak.

A Patrióták Európáért frakció vezetése azt a döntést hozta, hogy jogi eljárást fogunk indítani

– ismertette Deutsch Tamás.

Véleménye szerint képtelen helyzet, hogy minden európai állampolgár köteles betartani az európai jogszabályokat, ellenben az EP-képviselők, ha a hatalmi érdekük úgy kívánja, akkor az általuk alkotott jogszabályokat figyelmen kívül hagyhatják.

Ez egészen elképesztő kettős mérce

– húzta alá a Fidesz EP-képviselője.

Felhívta a figyelmet, hogy a jogszabályok szerint az EP szakbizottságainak a vezetői tisztségviselőit az európai parlamenti frakciók létszámaránya alapján kell meghatározni, ám ezt a normát megszegte a háborúpárti koalíció.

A Tisza Párt megkapta a júdáspénzt, amiért a választási kampányban hangoztatott háborúellenességükhöz képest masszív részesei a háborúpárti koalíciónak

– jegyezte meg Deutsch Tamás.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!