Tovább nőtt Donald Trump népszerűsége a merényletkísérlet után

Vágólapra másolva!
Donald Trumpot szombaton, egy választási gyűlésen támadta meg egy 20 éves férfi Pennsylvaniában, a fülét találta el az elnökjelöltnek. A merénylőt a helyszínen lelőtték. A kriptoalapú előrejelzési piac szerint a támadás óta Trump népszerűsége nő, jelenleg 70 százalék az esély arra, hogy visszatérjen a Fehér Házba.
Vágólapra másolva!

Nem volt még akkor esélye Donald Trump amerikai elnökjelölt újraválasztásának, mint a merényletkísérlet után. Már percekkel a támadás után elindultak felfelé a népszerűségi mutatói. A Polymarket kriptoalapú előrejelzési piac szerint

 70 százalék esélye van arra jelenleg, hogy visszatérjen a Fehér Házba

 – írja a Ripost

Trump esélye a támadás után 10 centtel nőttek. Ez annyit jelent, hogy a piac most 70 százalék esélyt lát arra, hogy magasan nyer Novemberben. 

trump, merénylet jelkép
Fotó: REBECCA DROKE / AFP

A merényletkísérlet után a Trump témájú „PoliFi” mém tokenek is megugrottak. A MAGA token például 34, a TREMP pedig 67 százalékos növekedést mutat. Ehhez képest a Joe Biden témájú BODEN token értéke 15 százalékkal csökkent. A tokenek dogadási piacokká váltak az elnökválasztásra, bár nem fizetnek semmit. Az elnökválasztásra vonatkozó szerződés eddig 252 millió dollárnyi fogadást hozott, ez az összes kriptoalapú előrejelzési piacnak rekordot jelent. 

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, támadás érte Donald Trumpot Pennsylvaniában a választási gyűlésén szombaton. Egy 20 éves férfi a fülét találta el az elnökjelöltnek. A támadót a helyszínen agyonlőttek a titkosszolgálat emberei.

Az FBI szerint a merénylet végrehajtásában az elkövetőnek nem volt segítője, és eddig nincs nyoma annak, hogy mentális betegségben szenvedett volna vagy bármilyen ideológiát követett volna – mondta el vasárnap újságíróknak Christopher Wray, az FBI igazgatója. Hozzátette, hogy a támadó egy félautomata lőfegyvert használt, amelyet az apja vásárolt legálisan. Az autójában egy gyanús szerkezetet is találtak, amelyet vizsgálat alá vetettek. Az FBI arra összpontosít, hogy felderítsen minden esetleges fenyegetést, amely a hétfőn kezdődő republikánus nemzeti konvenciót érintheti.

"Nem itt kellene lennem, hanem halottnak kellene lennem" - mondta el a New York Postnak korábban Donald Trump. A korábbi elnök a lapnak a magángépén elmesélte, hogy még az orvosa is azt közölte vele, hogy ilyet még soha nem látott. A republikánus elnökjelölt szerint a szerencsének vagy Istennek köszönheti, hogy még életben van, miután az általa szúnyognak minősített golyó egy mozdulat miatt csupán a fülét találta el.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről