Tűzoltók haltak meg egy pusztító bozóttűzben Dél-Afrikában

Vágólapra másolva!
Hat tűzoltó meghalt Dél-Afrika keleti részén KwaZulu-Natal tartományban egy pusztító bozóttűzben, két tűzoltó pedig kritikus állapotban van - közölték a mentőszolgálatok hétfőn.
Vágólapra másolva!

A hatóságok közölték, hogy gyanújuk szerint a vasárnapi tüzet orvvadászok okozhatták, akik megpróbáltak csapdába ejteni állatokat. Három tűzoltó meghalt a tűz helyszínén, Boston város közelében, mintegy 130 kilométerre a keleti parton fekvő Durban városától - közölte a helyi mentőszolgálat szóvivője. 

A szóvivő elmondta, hogy 

további három tűzoltót orvosi ellátásban részesítettek és lélegeztetőgépre helyeztek, de ők is meghaltak nem sokkal a kórházba szállítás után.

Egy tűzoltó még mindig lélegeztetőgépen van a kórházban, egy másik pedig szintén kritikus állapotban van - tette hozzá.

Néhány orvvadász is megsérült a magángazdaságok közelében keletkezett tüzekben, mivel a szél és a száraz talaj miatt a tüzek irányíthatatlanná váltak - írja az ABC News.

A feltételezett orvvadászok letartóztatásáról nem érkezett jelentés.

A hőség és a szél miatt az elmúlt héten KwaZulu-Natal más részein is keletkeztek erdőtüzek, amelyek a tartomány különböző részein legalább hét másik ember halálát okozták

 - közölte a helyi kormányzat.

Dél-Afrika másik felét pedig ezzel ellentétben viharok és áradások sújtják. Az Atlanti-óceán felől érkező hidegfrontok sorozata az elmúlt 10 napban nagy károkat okozott Fokvárosban és az ország délnyugati csücskében fekvő környező területeken. Körülbelül 15 000 embert érint a vihar, és több ezer ház és egyéb építmény sérült meg vagy semmisült meg.

A területen már tavasszal is óriási viharok pusztítottak. Az Origo áprilisban arról számolt be, hogy a vihar akkora erejű volt, hogy fákat tépett ki a földből, ágak zuhantak az utakra, és tetők szakadtak le az épületekről, és több jelentős közúti baleset is történt a térségben. Januárban pedig szintén bozóttüzekről is érkeztek információk. Akkor olyan mértékű volt a pusztítás, hogy Dél-Afrikában egész településeket evakuáltak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről