A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Elon Musk is szidta a meztelen törpével, szakállas nővel provokáló, a keresztény embereket sértegető megnyitót

Vágólapra másolva!
A Macron-közeli francia köztelevízió szerint legendás volt az Utolsó vacsora meggyalázása, a drag-queen-show. A francia emberek - nyugodtan írhatjuk - többségének már kevésbé. Nemcsak politikusok tiltakoztak, és persze hétköznapi emberek, hanem Elon Musk is megszólalt.
Vágólapra másolva!

A Valeurs Actuelles hetilap számolt be elsőként arról, hogy mennyire komoly reakciókat váltott ki a  párizsi olimpiai nyitó ünnepségnek az a jelenete, amikor  a bibliai Utolsó vacsorát  drag-queen-ekkel ábrázolták. Az ábrázolást sokan sértőnek, mások pedig egyértelműen botrányosnak, undorítónak  tartották. A jelenetben drag-queenek játszották újra az Utolsó vacsorát, és még csak találgatni sem kellett, hogy vajon mit ábrázol ez a felkavaró jelenet, hiszen a „France Télévision” (a francia köztévé) az X-en vállalta a felelősséget és maga ismerte el, hogy a jelenet erről szólt, sőt, a színpadra állítást egyenesen „legendásnak nevezte”. Más kérdés, hogy a csatorna másnap, azaz szombaton reggelre törölte üzenetét. 

„Tit” kommentelő szégyenteljesnek tartotta a jelenetet, a „QuintusArrius” névvel író szerint („az LMBTQ lobbi) már itt sem kímél bennünket”,  „Sébastien Lbs” szerint „szeretik megköpködni a keresztényeket”, egy másik internetező pedig egyenesen „szégyennek” tartotta, hogy „Franciaország most országnak-világnak megmutatta mennyire dekadens” , de olyan kommentelő is akadt (Eivor!) aki azt kérdezte, hogy vajon mikor lesz (az LMBTQ lobbinak) bátorsága ahhoz, hogy Mohamed prófétát transzszemélyként ábrázolja ? Általános véleményként találkozunk azzal, miszerint ezzel a megbecstelenítéssel „a keresztényfóbiát (Franciaoroszág) világszerte hivatalossá tette, illetőleg, hogy a „wokizmus” újabb teret nyert, ráadásul a sportnak és az Utolsó vacsorának sincs sok köze egymáshoz…azaz egy nyílt LMBTQ provokációt kellett minden nézőnek végig szenvednie.   

Olimpia, Olimpia2024, Párizs24, Párizs, nyári olimpia, sport, 2024. 07. 26., versenyzők, érkezés, hajó
A francia nemzeti zászló színeiben gomolygó füst száll a Szajna egyik hídja felett a 2024-es párizsi nyári olimpia megnyitóünnepségén 2024. július 26-án
 MTI/AP/Matthias Schrader

Maga Elon Musk, többek között az X tulajdonosa, szintén reagált és egy rövid üzenetben kritizálta a műsort. „Ez a keresztények iránti tisztelet teljes hiánya" - írta közösségi oldalán, egy másik internetező pedig hozzáfűzte, hogy ez a „a keresztény vallás megsértése. Megerősítése annak, hogy végső soron semmilyen vallásból nem lehet gúnyt űzni, kivéve a keresztény vallást, ami egy nyitott kocsma lett ". Megint mások a „balliberális elit” művének tartották ezt a provokációt, mert „ezekben a körökben divatosak manapság a szakállas nők”. 

Geoffrey Forunier, Éric Zemmour pártja, a Reconquête! megyei képviselője pedig ezt írta a közösségi oldalán:

„Franciaként és keresztényként duplán is sértőnek érzem, hogy a megnyitó ünnepségen a transzvesztiták nemzeti becsületünket és hitünket lábbal tiporták és undorító módon vitték színre az Utolsó vacsorát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!