A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Elon Musk szerint a woke-mozgalom ölte meg a fiát

elonmusk
Elon Musk.
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
A fiam, Xavier meghalt, megölte a woke vírusa. Megfogadtam, hogy ezután elpusztítom ezt a vírust, és van némi előrelépés - jelentette ki egy interjúban a milliárdos válalkozó.
Vágólapra másolva!

Elon Musk a Daily Wire-nek elárulta, hogy a fiát a woke-mozgalom "ölte meg", miután fia kapott egy pubertásblokkolót és vált transzneművé. 

Azóta pedig a mozgalmat egy "vírusnak" látja, amelyet el akar pusztítani. 

A Tesla és az X tulajdonosa elmesélte, hogy kezdetben nem ismerte még ezt a mozgalmat, csak aláírta a gyerekének az iratait. 

Lényegében rászedtek, hogy aláírjam az egyik nagyobb fiam papírjait. Ez még azelőtt volt, hogy igazán felfogtam volna, mi folyik itt 

– mondja el Musk.

Hozzátette, hogy vele azt közölték, hogy a fia öngyilkosságot is elkövethet, ha nem teljesíti a kérését. Majd könnyes szemmel kijelentette:

A fiam, Xavier meghalt, megölte a woke vírusa. Megfogadtam, hogy ezután elpusztítom ezt a vírust, és van némi előrelépés.

 

Mint ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, az amerikai vállalkozó már 2023 decemberében az olasz jobboldal Atreju című politikai, közéleti találkozóján Rómában ara kérte Európát, ne vegye át az Egyesült Államokból a woke ideológiát, mely a társadalmi igazságtalanság, elsősorban a faji megkülönböztetés ellen emeli fel szavát. Musk szerint a woke ideológia nem tesz mást, mint egymás ellen fordítja az embereket. Hasonlóképpen vélekedett a sokat hangoztatott politikai korrektségről is.

Az embereknek a munkájukkal kell sikert elérniük, nem pedig nemük vagy fajuk alapján. (Ezek az ideológiák) ítélkeznek az emberek felett

- jelentette ki.

Idén, június 26-án a Disney új Star Wars sorozata kapcsán pedig azt mondta, hogy 

a „woke-propaganda” a filmes univerzum számára „halálosabb”, mint maga a Halálcsillag. 

Musk véleményében különösen a Lucasfilm elnökét, Kathleen Kennedyt vette célba, aki a képregényekből, könyvekből, filmekből és tévéműsorokból álló Star Wars-univerzum pályájáért felelős. Újabban pedig azért szidják, mert Leslye Headland LMBTQ-aktivistának és rendezőnek – az elítélt szexuális zaklató Harvey Weinstein egykori személyi asszisztensének – adott zöld utat a legújabb tévésorozat, Az akolitus elkészítésére.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!