Elsüllyedt egy halászhajó a Falkland-szigeteknél, kilenc ember meghalt

Vágólapra másolva!
Legalább kilenc ember meghalt és négy eltűnt, miután elsüllyedt egy brit-norvég halászhajó. A hajó 27 embert szállított a Falkland-szigetek partjainál, amikor viharba keveredett és elsüllyedt.
Vágólapra másolva!

A Szent Ilona zászlaja alatt hajózó Argos Georgia halászhajó legénységének 14 tagja életben van - mondta el Stig Ervik, a norvég Ervik Havfiske Holding igazgatója.

A hajón tíz spanyol, nyolc orosz, öt indonéz, két perui és két uruguayi tengerész volt, mindannyian 30 és 58 év közöttiek. 

A hajó hétfőn kért segítséget, a legénység életben maradt tagjai két mentőcsónakon menekültek, de a viharos időjárás miatt csak kedden estére sikerült kimenteni őket - közölték a brit hatóságok.

A mentési munkálatokban egy helikopter, egy másik repülőgép és több hajó is részt vett. 

Az Argos Georgia a Falkland-szigetek fővárosától, Stanleytől 200 tengeri mérföldre süllyedt el hétfőn a brit fennhatóság alatt álló sziget kormányának közleménye szerint. A legénység kimentett tagjait a főváros egy kórházába szállították, az eltűntek után pedig folytatódik a kutatás - fűzték hozzá.

Az Argos Georgia a magántulajdonban lévő Argos Froyanes Ltd. nevű közös brit-norvég cég kezelésében van - írja a Sky.

A legénységünk tagjai igazi profik, és rendszeres képzésben részesülnek egy ilyen helyzetre. Bízunk abban, hogy képesek a legjobb tudásuk szerint használni a biztonsági berendezéseket

- írta közleményében a cég. 

Szeptemberben arról is beszámoltunk, hogy elsüllyedt egy utasokat szállító hajó a Mianmar északi részén levő Csindvin folyón, a balesetben tizenkét ember eltűnt. Tisztviselők később közölték, hogy a tizenkét holttestet meg is találták. A hajón mintegy száz ember utazott, amikor örvénybe került és elsüllyedt Mingin városnál.

A heves téli szélben elsüllyedt egy teherhajó Japán partjainál is. A legénység 13 tagját kimentették, kilencen eltűntek. 

Elsüllyedt egy luxus charter halászhajó Alaszka partjainál is. Akkor egy ember meghalt, négyen pedig eltűntek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!