A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Eltűnt egy repülőgép három emberrel a fedélzeten Alaszkában

Vágólapra másolva!
Az alaszkai hatóságok egy eltűnt repülőgépet keresnek, amelynek fedélzetén három ember tartózkodott.
Vágólapra másolva!

Az alaszkai rendőrség szombaton nem sokkal este fél nyolc körül kapott bejelentést az amerikai parti őrségtől egy eltűnt repülőgépről - közölték közleményében.

Az egypropelleres, 1948-as Beach Craft Bonanza a délkelet-alaszkai Crillon-hegy közelében repült egy pilótával és két utassal. 

A gép nem érkezett meg menetrend szerint Yakutatba. 

A keresésben a rendőrök, a parti őrség és az alaszkai mentési koordinációs központ munkatársai vesznek részt - írja az ABC.

Idén márciusban lesz tíz éve, hogy a Malaysia Airlines Kuala Lumpur és Peking között közlekedő MH370-es járata az irányvonaláról jelentősen letérve és a földi légi irányítással minden kapcsolatot megszüntetve az Indiai-óceán felett máig tisztázatlan körülmények között eltűnt. A repüléstörténet leghosszabb ideig tartó és legköltségesebb kutatóakciója minden eredmény nélkül záródott le.

Fél évszázad után oldották meg egy másik, utasokkal eltűnt repülőgép rejtélyét is. A gépen a személyzet két tagja és a Cousin's Properties, egy atlantai székhelyű fejlesztési vállalat három alkalmazottja utazott. A járatnak azonban egyszer csak nyoma veszett a légtérben és 54 évnek kellett eltelnie, mire egy szakértő egy nemrégiben végrehajtott mentési akció során a csodával határos módon rábukkant a gépre.

Nyomtalanul eltűnt egy repülőgép a levegőben 239 emberrel tavaly áprilisban is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!