A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Erdőtüzek pusztítanak Kanadában és Kaliforniában

Vágólapra másolva!
Mintegy 25 ezer embert kellett evakuálni Kanadában egy nemzeti parkban keletkezett tűz miatt, ami egyébként az Egyesült Államokat is veszélyezteti a füst miatt. Kalifornia déli részében szintén erdőtűz tombol, ott egy tűzijáték okozott tüzet, a kár több millió dolláros.
Vágólapra másolva!

Legalább 25 ezer embert kellett evakuálni a kanadai Jasper város környékéről a közeli nemzeti parkban keletkezett tűz miatt - írta az ABC News. A tűz oka egyelőre nem ismert.

 Alberta tartományan eddig 234 négyzetkilométernyi (Borsod vármegye területének megfelelő) erdő égett le.

 Az evakuálás 15 ezer olyan embert érint, akik éppen a parkban voltak, közöttük rengeteg idénymunkást, a többiek a város lakói - közölte az albertai vészhelyzet-kezelő ügynökség. 

Elsődleges feladatunk Jasper városának és közösségének védelme, az erdőtüzek növekedésének korlátozása a város, a 16-os főút és a kritikus infrastruktúra felé

 - közölte a Jasper Nemzeti Park. Szakértől szerint a kanadai erdőtüzek füstje ismét hatással lehet az Egyesült Államokra is. 

Dél-Kaliforniában 

illegális tűzijáték okozott erdőtüzet vasárnap, 

ami több mint 10 millió dolláros kárt okozott. Mintegy ötszáz hektár égett le, hat ház porig égett -  közölte Lock Dawson, Riverside polgármestere. 

Ez a tragikus esemény emlékeztetőül szolgál arra, hogy miért illegális a tűzijáték a közösségünkben

 - mondta Dawson. „Olyan területen élünk, ahol száraz bozót, változatos terepviszonyok és magas hőmérséklet uralkodik, ami ideális az ilyen katasztrófákhoz”.

Kamerafelvételek alapján keresik a tűz okozóit, a polgármester szerint a legteljesebb mértékben felelősségre vonják őket. 

Európában Portugáliában pusztított erdőtűz a napokban, itt több tűzoltó is megsérült. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!