A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Félelmetes üzenetet küld Észak-Korea az amerikai elnökválasztás előtt

Vágólapra másolva!
A dél-koreai védelmi miniszter szerint északi szomszédjuk nukleáris kísérletet tervez az amerikai elnökválasztás idejére, hogy ezzel erősítse nemzetközi pozícióját.
Vágólapra másolva!

Kim Dzsongun az elmúlt időszakban komoly fejlesztéseket hajtott végre Észak-Korea nukleáris arzenáljában. Hamarosan már olyan rakéták is a rendelkezésére állnak majd, amelyekkel képes lehet csapást mérni az Egyesült Államokra, valamint Amerikai ázsiai szövetségeseire. 

Ennek demonstrálására kerülhet sor az amerikai elnökválasztások környékén, mivel Észak-Korea előszeretettel mutogatja nukleáris fegyvereit és azok képességeit a meghatározó geopolitikai eseményekkel egybekötve. 

Észak-Korea legutóbb 2017 szeptemberében hajtott végre nukleáris kísérletet, akkor becslések szerint 120-250 kilotonnás atombombával, amely az ország legerősebbjének számított. A Time arról ír, hogy Kim Dzsongun arzenáljában jelenleg 80-90 nukleáris robbanófej található, de ezt a számot 100 és 300 közé szeretné emelni.

Nemrég Vlagyimir Putyin orosz elnök Észak-Koreaába látogatott, ahol tárgyalásokat folytatott Kim Dzsongunnal. Putyin ezt megelőzően 2000-ben járt az országban, akkor még Kim Dzsongillel tárgyalt

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!