A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

130 ember kapott ételmérgezést, miután angolnát ettek, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
130 ember kapott ételmérgezést Japánban, miután grillezett angolnát fogyasztottak a Tokióhoz közeli Yokohama város egyik áruházában.
Vágólapra másolva!

A grillezett angolna egy nagyon népszerű, nyári étel Japánban, olvasható a Kyodo News-on megjelent cikkben. Az érintettek olyan tünetekről számoltak be, mint a hányás és a hasmenés, de a legtöbb eset nem volt súlyos – közölte Yokohama város egészségügyi központja, hozzátéve, hogy a betegek közül egyedül egy 90-es éveiben járó nő halt meg, akinek a halálának pontos oka még nem ismert.

A közegészségügyi központ információ szerint a tokiói székhelyű Nihonbashi Isesada angolna ételeket áruló étteremlánc több mint 1500 tál grillezett angolnát adott el szerdán és csütörtökön a yokohamai Konan Ward Keikyu áruházában. Az egészségügyi központ tájékoztatása szerint hányást és hasmenést okozó staphylococcus aureust mutattak ki néhány beteg fogyasztó ürülékében.

Idén egy egész busznyi, 47 magyar turista került kórházba, miután ettek egy panzióban Herkulesfürdőn, tavaly pedig Franciaországban halt meg ételmérgezésben egy nő, miután rosszul tartósított szardíniát evett. 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!