A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Már 33-ra nőtt a Fülöp-szigeteken pusztító tájfun halálos áldozatainak száma

A pingtungi tűzoltóság felvételén mentik a lakosokat 2024. július 25-én, a Gaemi elnevezésű trópusi ciklon okozta áradás idején.
Vágólapra másolva!
Az áradásokat, földcsuszamlásokat és baleseteket okozó Gaemi tájfun halálos áldozatainak száma 33-ra nőtt a Fülöp-szigeteken - jelentették be pénteken a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A Fülöp-szigetek fővárosára, Manilára az utóbbi évtized egyik legnagyobb vihara sújtott le, amely miatt 11 ember fulladás vagy áramütés következtében halt meg. A város egyes részein a lakosságot evakuálni kellett, mert az áradó víz a háztetőket is elérte. 

A főváros régiójában mintegy félmillió lakos maradt áram nélkül.

A Manilától északra fekvő négy tartományban tízen vesztették életüket, köztük a Manilai-öbölben, Bataan tartomány partjainál a viharos tengeren elsüllyedt olajszállító teherhajó legénységének egy tagja. Az elsüllyedt tanker olajszivárgását a parti őrség próbálja kordában tartani, hogy megakadályozzák a súlyos környezeti károkat.

A rendőrségi jelentések szerint Cavite Laguna, Batangas és Rizal tartományban 12 ember halt meg, többségük vízbe fulladt vagy földcsuszamlás temette őket maga alá.

A Fülöp-szigeteki katasztrófavédelmi hatóságok szerint a térségben július 11-e óta tartó viharos időjárás mintegy 1,3 millió ember életét érintette, több mint kétszázezer embernek kellett elhagynia lakóhelyét. A Gaemi tájfun csütörtökön hagyta el a Fülöp-szigeteket Kína irányába.

A Gaemi tájfun szerdán késő este ér partot az északkeleti partvidéken. A tájfun súlyosbította a szezonális esőzéseket a Fülöp-szigeteken, ami heves áradásokat és földcsuszamlásokat okozott. A vihar miatt Kína is vörös riasztást adott ki.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!