Több kutyát is találtak a rendőrök Budapesten egy kocsiba zárva

Vágólapra másolva!
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán számolt be a legutóbbi incidensről, ahol intézkedniük kellett emiatt, mert az előzetes figyelmeztetések ellenére az állattartók forró, zárt autóban hagyták kedvenceiket. A rendőrséghez július 10-én este érkezett bejelentés, hogy Budapest XIII. kerületében, egy parkoló autóba két kutya van bezárva, és a felhevült utastérben az ebek láthatóan rossz állapotban vannak.
Vágólapra másolva!

Tegnap Budapesten 37 fok volt napközben, két kutyát találtak egy kocsiban.

Amikor a járőr kiért a helyszínre, az autó zárva volt, a gazda sehol. Így a rendőr betörte az ablakot, mindkét kutyát kimentette az autóból és rögtönzött hűtőfürdőbe tette.

❗❗ Elmondtuk előre, most röviden ismertetjük a folyamatot egy tegnapi intézkedés kapcsán. Erre lehet számítani, ha...

Posted by BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság on Thursday, July 11, 2024

Az autó betört ablakában keletkezett kár a kutyák gazdáját terheli. Az állatok gazdája ellen állatkínzás vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottunk. Az állatok biztonságba helyezéséről a helyszínen gondoskodtunk. Ezúton is köszönjük a bejelentést és a két műanyag tálat, amit a rendőrök fel tudtak használni, hogy a két életveszélybe került kutyának megmentsék az életét

- írták.

A rendőrséghez július 10-én este érkezett bejelentés, hogy Budapest XIII. kerületében, egy parkoló autóba két kutya van bezárva, és a felhevült utastérben az ebek láthatóan rossz állapotban vannak. Az angyalföldi rendőrök percek alatt a helyszínre értek, majd látták, hogy a kutyák szaporán veszik a levegőt és alig reagálnak.

A rendőrök azonnal az autó ablakának betörése mellett döntöttek. Míg ők a kutyákat kimentették az autóból, az esetet bejelentő civilek hoztak két vízzel teli műanyag tálat.

A kutyákat a szobahőmérsékletű vízzel lassan elkezdték hűteni, nem sokkal később az állatok már önállóan ittak a vízből. Fél óra elteltével a kutyák gazdája is előkerült, akit a járőrök előállítottak. 

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság az ügyben állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást. 

A rendőrség kérte, hogy aki gyereket vagy állatot lát egy autóban bezárva a nyári hőségben, azonnal jelentse.

Senki se hagyjon gyermeket vagy háziállatot lezárt autóban a hőségben!

A múlt hónapban arról is beszámoltunk, hogy egy két hónapos kislány tragikusan meghalt, miután több órán át egy forró autóban hagyták San Diegóban.

Márciusban egy négyéves kislány halt meg, miután az apja az autóban hagyta.

Tavaly nyáron meghalt egy kétéves kislány egy felforrósodott autóban Floridában. Többfajta drogot is találtak a házaspárnál, akik 14 órára bezárták és magára hagyták a 2 éves kislányukat.

Egy 37 éves német férfi tavaly június 21-én a kocsijában hagyta a mindössze 18 hónapos gyermekét a közel harmincfokos kánikulában Gießen városában. Az apa délután ért vissza az autójához, de a gyerek ekkor már halott volt.

Május 24-én egy gyerek nevelőanyja munkába ment egy kórházba, majd elfelejtette, hogy a csecsemő a járműben van, aki így a forró kocsiban maradt és meghalt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről