Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Hős kisgyerek mentette meg testvérét egy megvadult harci kutyától Michiganben

Vágólapra másolva!
Egy 8 éves kisfiú megmentette testvérét egy majdnem halálos kutyatámadástól Michiganben. A fiú hallotta testvére sikolyát és a segítségére sietett.
Vágólapra másolva!

Nicholas és Lillian a nagyszüleik kertjében voltak a michigani Saginawban, amikor a szomszéd kutyája, egy pitbull átjutott a szomszéd kerítésén és bejutott a hátsó kertbe, ahol a két gyerek játszott - mondta Rebecca Chitwood, a gyerekek édesanyja a Fox Newsnak. A kutyatámadás a család szerint akár a kislány halálával is végződhetett volna. 

Nem ismerték a kutyát 

- mondta az édesanya, hozzátéve, hogy korábban is előfordult már, hogy a kutya átszökött hozzájuk. A kutya megtámadta Lilliant és a 6 éves kislányt az arcán és a nyakán is megharapta. Több harapásnyom is van a gyerek nyakán, amelyek 3 centire voltak a nyaki artériától - mondta Chitwood. A kislány bal szemhéját műteni kellett és kiterjedt idegsérülése van az arcán. 

A 8 éves Nicholas közbelépett, hogy megvédje a kishúgát, amikor meghallotta kishúga sikolyát.

A kisfiú ráugrott a kutyára, lerántotta róla, és addig rugdosta, amíg a nagyapja nem jött segíteni

 - mondta az édesanya. Lilliant a támadás után a Michigani Egyetem kórházába szállították és hosszú út áll előtte a teljes felépülésig. A kislány most nem akar tükörbe nézni és már előre fél, hogy csúfolni fogják az osztálytársai.

Korábban arról is írtunk, hogy kutyák támadtak meg brutálisan egy férfit Borsodban, amikor az egyik a nap a drótkerítés alá ásott lyukon keresztül kiszöktek. Ahogy korábban beszámoltunk róla, egy Csurgóhoz közeli településen élő férfi évek óta úgy tartotta két erős kutyáját, hogy azok könnyen ki tudtak mászni a lyukas drótkerítésen keresztül. Már 2018-ban is megharaptak egy embert, de a kutyák gazdája ennek ellenére sem szerelte meg a kerítést. 2022 márciusában a kutyák kiszöktek és az egyik közeli, nyitott kertben kertészkedő, a hetvenes évei végén járó asszonyra támadtak. Az agresszív állatok rengetegszer megharapták a kezein, a lábain és fején is. Mindezt olyan erővel, hogy az egyik lábszárcsontját eltörték. Az asszony később belehalt a sérüléseibe. 

Idén februárban a Baranya vármegyei Zádorban harci kutyák támadtak meg egy férfit, aki épp a gyógyszertárba ment, mikor négy staffordshire terrier megtámadta a járdán. Az egyik kutya majdnem leszakította a lábát. A kiérkező mentősöknek az életveszélyes állapotban lévő férfit kétszer is újra kellett éleszteniük a horrortámadás után.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről