Pszichiátriáról szabadult férfi gyilkolt meg egy nőt egy parkban

Vágólapra másolva!
A 74 éves Lorna England lisztért szaladt le a boltba, és hazafelé sétált egy exeteri parkon keresztül, amikor egy helyi férfi hátulról rátámadt, és halálra szúrta.
Vágólapra másolva!

Július 9-én kedden életfogytiglani börtönre ítélték a 31 éves Cameron Davist, miután tavaly februárban egy parkban rátámadt egy boltból sétáló nyugdíjasra, kést rántott és halálra szúrta. 

A 74 éves Lorna épp lisztért ugrott le a boltba, ám már nem tért haza élve. A nyakát érte a szúrás.

Lorna, England,
Fotó: Devon & Cornwall Police / SWNS / Devon & Cornwall Police / SWNS

Mint kiderült, a férfi 

órákkal azelőtt szabadult egy pszichiátriai intézetből, és már akkor közölte, hogy amint kilép az utcára, megöl egy embert.

A férfi ugyanabba a boltba tért be, ahová az idős asszony is, majd vásárolt egy üveg vodkát és egy konyhakést, ezután a parkban megvárta és rátámadt. Egy halálra rémült szemtanú azonnal értesítette a rendőröket, ám mire azok a helyszínre érkeztek, már nem lehetett megmenteni Lorna életét. 

Cameron, Davis,
Fotó: Devon & Cornwall Police / SWNS / Devon & Cornwall Police / SWNS

Davis a gyilkosság után elmenekült, ám a rendőrök öt órán belül lecsaptak rá, miközben az utcán dohányzott. A biztosónsági kamera felvételeinek köszönhetően ugyanis a rendőrök rátaláltak arra a kocsmára, ahol a férfi röviddel azelőtt ivott.

Az exeteri bíró elmondta, hogy ez az egyike a legsokkolóbb és legbrutálisabb gyilkosságoknak, amelyekkel valaha is találkozott.

Cameron, Davis,
Fotó: Devon & Cornwall Police / SWNS / Devon & Cornwall Police / SWNS

Davist gyorsított eljárásban állították bíróság elé, majd el is ítélték.

Lorna családját szintén sokkolta az eset, fel sem tudják fogni, hogyan támadhatott meg valaki egy védtelen, kedves, dekoratív idős hölgyet.

Remélik, hogy Davis soha többé nem kószálhat szabadon az utcán.

"Az életünk magányos és üres lett nélküle. Hiányzik, a szeretete, nevetése, jelenléte és a hangja. Miden egyes nap rémálom Lorna nélkül"

- mondta egy gyászoló rokon.

Évekkel ezelőtt egy középkorú budapesti férfi egy 78 éves férfit agyonvert egy kőbányai lakásban Az idős férfihoz mentőt hívtak, azonban hiába, már nem lehetett megmenteni az életét.

Egy józsai férfi halálos beteg feleségét késelte meg, egy debreceni nő pedig 2008-ban azért ölt meg idős rokonát, hogy hozzájusson az asszony örökségéhez. Eleinte mindent tagadott, majd azzal próbálta felmenteni magát, hogy két személyisége van, és módosult tudatállapotban követte el a gyilkosságot. A pszichológus szakértő viszont ezt nem támasztotta alá. Végül 13 év börtönre ítélték.

Egy borsodnádasdi nyugdíjast pedig néhány ezer forint miatt vert agyon egy férfi.

Forrás: Mirror

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!