A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Többen meghaltak Németországban és Ausztriában viharok miatt

Vágólapra másolva!
Halálos áldozata is van a heves viharokat kísérő villámlásoknak Németországban és Ausztriában. Villámcsapás következtében meghalt egy tinédzser túrázó, többen pedig megsérültek vasárnap Németország legmagasabb hegyén, a Zugspitzén, ahol pénteken egy másik hegymászó is meghalt; az ország északi részén pedig egy hattagú család szenvedett villámcsapást.
Vágólapra másolva!

A rendőrségi jelentés szerint a Zugspitzén vasárnap történt baleset áldozata, egy 18 éves német fiatalember két társával a 2962 méter magas dél-németországi hegycsúcsot megmászva éppen visszafelé tartott a 80 méterrel lejjebb lévő kötélpálya-állomás felé, amikor villámcsapás érte őket.

A tinédzser halálos sérüléseket szenvedett, társait a krízisintervenciós szolgálat ápolja. A környéket érő gyakori villámcsapások miatt a mentési munkálatokat csak késéssel tudták folytatni - közölte a rendőrség.

Severe weather: masses of hail in Bavaria, suspected tornado in NRW
A heves viharok után egy autó áll az elárasztott úton.
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / Michael Breher / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Villámcsapás miatt aznap egy hatfős család tagjai is megsérültek Észak-Németországban, a Brémától nyugatra fekvő Delmenhorst egyik városi parkjában. 

A sérültek közül egy gyermeket és egy tinédzsert újra kellett éleszteni, állapotuk kritikus. A család többi tagját szintén kórházban ápolják.

A Zugspitzén történt másik halálos baleset áldozata egy 43 éves hegymászó. A férfi pénteken egy társával együtt mászott fel a hegyen a Höllental-völgyből, amikor megcsúszott és több mint háromszáz métert zuhant a mélybe. 

Holttestét az időjárási körülmények miatt csak szombat reggel találták meg.

vihar, villámlás, villám
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP / RALF HIRSCHBERGER / AFP

Villámcsapás ölt meg egy 22 éves túrázót vasárnap Ausztriában is, a tiroli Alpokban. 

A férfi anyjával és a testvérével kirándult 2300 méteres magasságban, amikor kitört a vihar. Családtagjai egy sziklakiszögellés alatt kerestek menedéket, ő azonban a szabad ég alatt maradt és belecsapott egy villám. Az újraélesztésére tett kísérletek sikertelenek voltak.

Korábban az Origo arról számolt be, hogy Ausztriában egy magyar turista halt meg, miután villámcsapás érte. Fiával túrázott a 61 éves férfi a Donnerkogelen amikor történt a tragédia. 

Heves esőzések sújtották Németországot májusban is. A megáradt folyók több kisebb települést is elöntöttek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!