Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Hatalmas károkat okozott a vihar Szerbiában - videó

Vágólapra másolva!
Hatalmas viharral ért véget a több napig tartó hőhullám Szerbiában, az éjszaka és a reggeli órákban lecsapó vihar jelentős károkat okozott országszerte, a legtöbb kár Belgrádban és környékén keletkezett.
Vágólapra másolva!

A szél fákat csavart ki, tetőket tépett le és lyukasztott át, a nagy mennyiségű csapadék pedig elárasztotta az utcákat. 

A lehűlés több helyen jégesővel érkezett. 

Belgrád egyes részei hosszabb időre áram nélkül maradtak, és több, az utcán parkoló autót rongáltak meg a letört ágak és kidőlt fák. Az utcákon hömpölygő víz a szerb fővárosban a közlekedésben is fennakadásokat okozott. A Belgrádhoz közeli Szendrőn (Smederevo) villámcsapás következtében kigyulladt egy ház. Az országos meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint kedden is heves viharokra lehet számítani, és rövid idő alatt ismét nagy mennyiségű csapadék eshet. Szerbiát megelőzően a heves nyári vihar Szlovénián, Horvátországon és Bosznia-Hercegovinán is végig söpört.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, tegnap Magyarországon is másodfokú riasztást adott ki - hevesebb zivatarok veszélye miatt - a HungaroMet Zrt. Arról is írtunk, hogy milyen idő lesz a héten: Hőség és zivatarok miatt is figyelmeztetést adott ki a meteorológia. 

Arról is írtunk csütörtökön, hogy óriási vihar csapott le Magyarországon, a vihar letarolt mindent, ami az útjába került, fákat döntött ki és tetőket rongált meg. Mintegy 200 helyszínre riasztották a tűzoltókat, főként Pest, Komárom-Esztergom és Somogy vármegyébe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről