A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Idén már tíz holland meghalt droglaboratóriumi robbanásokban

Vágólapra másolva!
Tíz holland meghalt és öten megsebesültek idén Hollandiában és Belgiumban kábítószer-előállító laboratóriumokban történt robbanásokban, illetve vegyianyag-szivárgások miatt - derül ki a holland rendőrség egy jelentéséből, amelyet a De Telegraaf című napilap ismertetett pénteken.
Vágólapra másolva!

Februárban három ember meghalt, két héttel később pedig egy ember megsérült egy rotterdami, illetve egy Herveld településen található droglaboratóriumban történt robbanásban. Három holland állampolgárt a határ közelében fekvő belga település droglaboratóriumában elszabadult mérgező gázok öltek meg, egy másik személy pedig egy herwijneni laborban halt meg.

A további három halálesetben a nyomozás még tart, ezért a rendőrség nem közöl részleteket - írta a lap.

A hatóságok különösen aggódnak amiatt, hogy egyre több laboratóriumot hoznak létre lakott területeken, és "amatőröket" és "külföldi kényszermunkásokat" használnak a kábítószer előállításához. A lap szerint a drogbandák közötti konfliktusok miatt megsokasodtak a magánházak és üzletek elleni gyújtogatásos támadások is. Ez év első öt hónapjában csaknem 500 ilyen eset történt.

A holland rendőrség rekordszámú, 151 droglabort számolt fel tavaly, a legtöbbet a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a Hágát is magában foglaló Dél-Holland, valamint a Bredát és Eindhovent magában foglaló Észak-Brabant régióban.

Rendkívül aggódunk a polgárok biztonsága miatt. Idén már tíz haláleset és öt sérülés történt 13 súlyos incidens során. Ez nem sok jót ígér

- nyilatkozta a lapnak Willem Woelders rendőrségi szóvivő.

Hollandiában nem ritkák a hatalmas drogfogások, de Magyarországon is zajlik a drog ellenes harc, megyéken átívelő akció keretein belül kapták el egy droghálózat tagjait a héten.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!