Ismét hőségriadót adtak ki Olaszországban

Vágólapra másolva!
Újabb hőségriadót adtak ki az olasz egészségügyi hatóságok szerdáig. A riadó az északi Bolzano városától a szicíliai Palermóig minden települést érint.
Vágólapra másolva!

A hőség miatt a legmagasabb, vörös riasztást léptettek érvénybe tizenkét városban; Anconában, Bolognában, Campobassóban, Firenzében, Frosinonében, Latinában, Perugiában, Pescarában, Rietiben, Rómában, Triesztben és Viterbóban. Narancs riasztás pedig Bolzanóban és Torinóban van érvényben - számolt be az Anadolu.

Rómában hétfőn délben 38 fokot mértek, és a következő napokban ennél is melegebb várható. Firenzében szintén 40 fok közeli meleg van. 

Korábbi felmérések szerint a mezőgazdasági földeken dolgozók számára Olaszország semmilyen intézkedéseket nem vezetett be. A tomboló hőség ellenére akár napi tíz órán át is folyik a munka a tűző napon.

Az Origo is néhány napja arról számolt be, hogy pusztító, negyven fok feletti hőmérsékletet tombol Szicília és Szardínia szigetén, illetve ország-szerte is rendkívüli a hőség. Az időjárás előrejelzés szerint a térségben egyelőre nem várható enyhülés. A világ más tájain is dőlnek meg sorra a melegrekordok. Az Egyesült Államokban a múlt héten volt, ahol 46 fokot is mértek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről