Las Vegasban közel 50 fokos hőség tombol

Vágólapra másolva!
Megdőlt a hőségrekord Las Vegasban. Az Egyesült Államok nyugati partvidékét hetek óta elviselhetetlen hőhullám sújtja.
Vágólapra másolva!

Vasárnap Las Vegasban először mértek 49 fokot, ezzel a területen megdőlt egy 2007-ben mért rekord, akkor 46 fok volt a csúcshőmérséklet. 

A helyi meteorológiai szolgálat (NWS) szerint 

a hőmérséklet egyes helyeken akár 20 fokkal is meghaladja az év ezen időszakában szokásos értékét.

A meteorológusok szerint a hőhullám nem fog csillapodni, a héten tovább folytatódik a térségben.

A kegyetlen forróság körülbelül 36 millió embert érint és figyelmeztetéseket adtak ki többek között Oregon keleti részén, Nevada északkeleti részén és Idaho délnyugati részén.
Az NWS a forró, száraz és szeles időjárás miatt 

megnövekedett erdőtűzveszélyre is figyelmeztet.

A szakemberek szerint további rekordok megdőlésére is lehet számítani, és akár 50 foki is emelkedhet a hőmérséklet Kalifornia belsejének egyes részein.
 

"A hét közepétől a hőség várhatóan Kalifornia és Oregon után északra, azaz Washington állam felé veszi az irányt, majd kelet felé a Nagy-medencét és Arizonát is eléri. Az eddigi legmagasabb feljegyzett hőmérséklete 56,7 fok volt, amelyet 1913-ban a Death Valley-ben mértek, - nem túl messze Las Vegastól - de egyesek megkérdőjelezik ennek pontosságát - mondta el a Sky News meteorológusa.

A hőmérséklet szombaton és vasárnap elérte a legmagasabb, 53,3 Celsius-fokot a kelet-kaliforniai Death Valley Nemzeti Parkban, ahol egy motoros meghalt a hőség miatt, egy másik személyt pedig súlyos hőguta miatt kórházba szállítottak - közölték a hatóságok.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről