Idősek otthonában fotózgatott halottakat három ápolónő, majd kinevették őket

Vágólapra másolva!
Idős emberek bántalmazása miatt emeltek vádat három fiatal ápoló ellen Oklahomában, akik egy idősek otthonában megszégyenítő felvételeket készítettek idős gondozottjaikról, majd továbbküldték őket néhány munkatársuknak. A legsokkolóbb, hogy halottak is voltak köztük.
Vágólapra másolva!

Súlyos vádakkal néz szembe három okahomai szociális gonodozó és ápoló, a 21 éves Jade Williams, az ugyanennyi idős Aubrey Granata, és a húszéves McKenzie Bolfa.

Mindhárman egy oklahomai idősek otthonában dolgoztak, egészen addig, amíg sötét titkukra fény nem derült: a három nő ugyanis 

kiszolgáltatott helyzetben lévő idős emberekről készített fotókat és videókat, egyikük például pelenkában volt, ám volt, aki egy széklettel szennyezett lepedőn feküdt, egy férfinak pedig teljesen meztelen volt az alsóteste. Ami pedig a legbrutálisabb, hogy néhány halott gondozottról is készítettek tiszteletlen felvételeket.

 A felvételeket ezután snapchaten küldözgették tovább egymásnak és néhány kollégájuknak, és közösen gúnyolódtak az általuk gondozott, súlyos beteg nyugdíjasokon.

Az idősek otthonának szóvivője elmondta, hogy a három nőt az eset óta elbocsátották, és az új jelentkezőket pedig kivétel nélkül szigorú alkalmassági vizsgálatoknak vetik alá még mielőtt felvennék őket, hogy a sokkoló eset ne ismétlődhessen meg. Június 24-én pedig vádat emeltek a három nő ellen.

Az idős emberek kiszolgáltatottságával, védtelenségével sokszor épp azok élnek vissza, akiktől a legkevésbé várnánk. Például a gondozók, kórházi ápolók, vagy az orvosok.

Ahogyan néhány hete megírtuk, többen is szemtanúi voltak, ahogyan egy férfi ápoló megerőszakolt egy idős, demens asszonyt egy Missouri-ban lévő szociális ottonban. A férfi először csókolgatta, majd többször megölelte az asszonyt, mielőtt megerőszakolta. A rendőrséget az egyik szemtanú értesítette.

Hasonló eset Berlinben is történt. Egy ápoló egy 92 éves asszonyt erőszakolt meg 2021 nyarán. A férfit a bíróság elítélte, aki nem tagadja a vádakat, de állítása szerint nem emlékszik a történtekre. A vádlott 2021 júliusában megerőszakolta idős gondozottját, aki belehalt sérüléseibe. Az idős hölgynek eltört az összes bordája és a gerince is, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy az ápoló vérében 3,4 ezrelék alkohol volt, ezért az ítélet nem életfogytig tartó szabadságvesztés, hanem csak tizenkét év. Az ügyész véleménye szerint az idős asszony szenvedése körülbelül egy óráig tarthatott.  

Egy blackpooli szociális otthonban a 48 éves Philip Carey rőszakolt meg egy demens, beteg nyugdíjast, akiről gondoskodnia kellett volna. Erre akkor derült fény, amikor a családnak feltűnt az asszony szokatlan viselkedése, és rejtett kamerát szereltettek a szobájába. A felvételek sokkolták a rokonokat, akik azonnal hívták a rendőröket.A családnak egy idő után feltűnt az idős asszony furcsa, riadt viselkedése: amikor meglátogatták az otthonban, a nő nem engedte, hogy megérintsék, illetve többször kérlelte őket, hogy ne hagyják ott, mert bántani fogják. 

Forrás: People

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről