Itt az orosz válasz Trump és Zelenszkij megbeszélésére

Vágólapra másolva!
Az orosz állami duma külügyi bizottságának elnökhelyettese szerint mindenképpen sor kerül a személyes találkozóra Donald Trump volt amerikai elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő között.
Vágólapra másolva!

Reagált Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő telefonos megbeszélésére Alekszej Csepa, az orosz parlament, az állami duma külügyi bizottságának elnökhelyettese.

A telefonon folytatott megbeszélésről itt számolt be az Origo.

Csepa szerint biztosan sor kerül majd a személyes találkozóra Trump és Zelenszkij között – számol be róla a Lenta.ru orosz hírportál nyomán a Magyar Nemzet. Úgy véli: ez segítene Trump kampányának.

Nagyra értékelem Zelenszkij elnököt, hogy felkeresett, mert én, az Egyesült Államok következő elnöke, békét fogok hozni a világnak, és véget vetek a háborúnak, amely oly sok emberéletbe került, és számtalan ártatlan családot pusztított el

– közölte Trump a közösségi oldalán.

Zelenszkij szerint egy későbbi személyes találkozóban is megállapodtak, ahol a „tisztességes és valóban hosszú távú” békéhez vezető lépéseket vitatnák meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!