Rendőrnő segített a barátjának drogot árulni az egyik fesztiválon

Vágólapra másolva!
Egy skót rendőrnő és a barátja részt vettek egy angliai fesztiválon, ahol a férfi drogot, többek között kokaint és ecstasyt árult. Mindebben segített neki a barátnője, ő tartotta a kapcsolatot több vásárlóval telefonon. A nő azonban mégsem megy börtönbe, mert terhes lett.
Vágólapra másolva!

A 25 éves Carly Fay és a barátja, Dylan Nelson 2022 augusztusában utazott el az angliai Daresburybe, a Creamfields fesztiválra. Bulizás közben a férfi azonban drogot árult. A pár viselkedése gyanús lett a biztonsági személyzetnek, ezért félrehívták őket. A férfi ekkor megpróbált elmenekülni, de a biztonságiak utolérték és elfogták. 

Összesen 15 zacskó kokaint és 324 ecstasy-tablettát találtak nála, valamint 13 ezer font készpénzt. 

Ezek után a nő, aki nem sokkal korábban kezdett el rendőrként dolgozni, a sátrukhoz vezette a hatóságokat, ahol MDMA-t foglaltak le. Carly Fay tagadta, hogy köze lenne a drog értékesítéséhez, azonban ezt cáfolták azok az üzenetek, amit a telefonjában találtak. A rendőrnő ugyanis üzeneteket váltott több vásárlóval is, vagyis ő volt a kapcsolattartó a vevők és a párja között. 

Az egyik ilyen üzenetben egy vásárló megkérdezte tőle, hogy Nelson mennyi pénzt kér a kokainért. Erre a nő azt válaszolta, hogy fél gramm 50 fontba kerül, 1 gramm pedig akciós, 80 font az ára. 

A vásárló ekkor megkérdezte, hogy lehet-e hitelre vásárolni, amire nem volt a válasz - írja a The Sun

Carly Fayt végül két év felfüggesztett büntetésre ítélte a bíróság, mivel éppen terhes a férfitól. Dylan Nelsont 30 hónap börtönbüntetésre ítélték. A pár a történtek óta szakított egymással. 

Ahogy korábban megírtuk, egy banánszállítmányban találtak majdnem 6 tonna kokaint Southampton kikötőjében, a drog becsült értéke 450 millió font. Ez a valaha volt legnagyobb mennyiségű drog, amit Angliában foglaltak le.

Öt hónap alatt több mint félmilliárd font, mintegy 230 milliárd forint, értékű kokaint foglalt le kábítószercsempészektől egy brit hadihajó a Karib-tengeren.

A rendőrök április 18-án a délutáni órákban otthonában lepték meg azt a 40 éves mátraterenyei nőt, aki a gyanú szerint fél éve árult kábítószert a környező települések lakóinak. A vevői napi rendszerességgel vásároltak tőle bódító hatású anyagot. A díler a fehér, kristályos anyagot a zacskóval együtt bedobta a wc-be, lehúzni azonban már nem tudta, mert a rendőrök ezt megakadályozták benne. A nőnek a fia is segített árulni a drogot. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről