A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy tonna kokaint rejtettek fagyasztott marhahús közé Brazíliában

Vágólapra másolva!
A brazíliai Mato Grosso do Sul tagállam Paranaíba településén 1,3 tonna kokaint találtak fagyasztott marhahús közé rejtve - közölte szerdán a brazil autópályarendőrség az X-en. A hatóságok szerint ez volt a legnagyobb egyszeri drogfogás az idei évben.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a rendőrség feltartóztatta egy hűtőkamion sofőrjét egy rutinellenőrzésen. 

A jármű rakterének átkutatása során 41 bálával találtak a kábítószerből ládákban a fagyasztott marhahús között.

 A sofőrt, aki saját közlése szerint Sao Paulo tagállamba tartott, őrizetbe vették.

Kolumbia, Peru és Bolívia a világ legfőbb kokaintermelője, ugyanakkor brazil bűnszervezetek irányítják a kábítószerkereskedelmet, valamint az Európába irányuló exportot. A kábítószert jellemzően Kolumbiából juttatják el Közép-Amerika országain keresztül az Egyesült Államokba, illetve Ecuadoron keresztül Európába.

Az ENSZ Kábítószerellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) szerint ugyanakkor kezd felértékelődni egy másik csempészútvonal is, amely Paraguayon, Argentínián, vagy Brazílián keresztül először Nyugat-Afrikába, majd Európába irányul. Tavaly több mint 300 tonna kokaint foglaltak le a hatóságok európai kikötőkben.

kokain
Képünk illusztráció!
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / MARCUS BRANDT

Rekordmennyiségű, több milliárd euró értékű kokaint találtak a nyomozók Németországban is a múlt hónapban.

Több mint kétszáz kilós kokainszállítmányt foglalt le a görög rendőrség Pireusz kikötővárosban is májusban. A kokaint rákok közé rejtették.

Áprilisban a nyugat-németországi Hildesheimben a rendőrség mintegy 190 kilogramm kokaint fedezett fel a város egyik áruházláncának szállított banános ládákba rejtve. A nyomozók szerint a banánszállítmány Kolumbiából érkezett, és április közepén Hamburgon keresztül hozták be.

Április közepén valaki egy kisfiú hátizsákjába rejtette a kábítószeres csomagot, ami több mint 160 millió forintot ért. Szintén áprilisban két rajtaütés is volt, több mint egy tonna kokaint foglaltak le Szenegálban, és 608 kilogramm, többnyire folyékony állapotú kokaint foglaltak le Törökországban.

Idén februárban arról számoltunk be, hogy Nagy-Britanniában 5,7 tonna kokaint foglaltak le, a drog épp úton volt Hamburgba.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!