Buszbalesetben egy tucat ember meghalt a Fülöp-szigeteken

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kora reggel egy busz összeütközött egy kisteherautóval, 11 ember meghalt, hat másik pedig megsérült a Fülöp-szegetek északi részén - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az áldozatok a kisteherautóban utaztak, amikor a busz oldalról nekicsapódott a teherautónak, amely emiatt elvesztette az irányítást, és egy út menti ételbódéba csapódott Abulug városban - közölte az ABC News Antonio Palattao helyi rendőrfőnök szavait.

A teherautó fedélzetén tartózkodó áldozatok többsége egy virrasztásról tartott hazafelé csütörtökön nem sokkal éjfél után.

Mindkét jármű vezetője megsérült, valamint a teherautó által elgázolt ételstand tulajdonosa is - tette hozzá Palattao.

A rendőrfőnök azt is elmondta, hogy egyelőre vizsgálják, ki a felelős a balesetért.

A Fülöp-szigeteken gyakoriak a halálos közúti balesetek a közlekedési törvények gyenge betartatása, a leromlott állapotú járművek és a veszélyes útviszonyok miatt. Ezek között problémát okoz az is, hogy a hegyi utakon és a távoli tartományokban található biztonsági táblák és korlátok sem megfelelőek - írja az AP News.

Legutóbb arról számoltunk be, hogy Indiában is történt egy tragikus kimenetelű buszbaleset, mely 18 emberéletet követelt. Akkor egy emeletes busz ütközött össze egy tejszállító teherautóval. Ezt megelőzően pedig Pakisztánban, Karacsiban halt meg hét ember, amikor egy busz az útról lesodródva egy útszéli kőre hajtott, majd felborult.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről